top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

AI21 Labs haalt $155 miljoen op tegen een waardering van $1,4 miljard


Van links naar rechts: medeoprichters van AI21 Labs, prof. Amnon Shashua, Ori Goshen en prof. Yoav Shoham. Foto door Roei Shor via ISRAEL21c


AI21 Labs , opgericht in 2017 door Mobileye-oprichter prof. Amnon Shashua met prof. Yoav Shoham en Ori Goshen, voltooide een Series C-financieringsronde van $155 miljoen tegen een waardering van $1,4 miljard.


AI21 Labs maakt geavanceerde taalmodellen voor ontwikkelaars die op schaal door AI aangedreven producten willen creëren.


In een jaar waarin de financiering voor startups over de hele wereld aanzienlijk is afgenomen, is dit de op één na grootste fondsenwerving door een Israëlisch bedrijf tot nu toe. In maart haalde eToro $250 miljoen op, aldus ISRAEL21c.


De nieuwe financieringsronde brengt het opgehaalde kapitaal van AI21 Labs op een totaal van $283 miljoen tegen een waardering van $1,4 miljard, waarmee het bedrijf tot de eenhoornclub van de generatieve AI- sector behoort.


Grafisch schets met dank aan AI21 Labs via ISRAEL2c


Investeerders waren onder meer Walden Catalyst, Pitango, SCB10X, b2venture, Samsung Next en Shashua, met deelname van Google en NVIDIA.


“De huidige ronde zal de groei van het bedrijf stimuleren om ons doel te bereiken: het ontwikkelen van het volgende niveau van AI met redeneermogelijkheden over meerdere domeinen”, aldus Shashua tegen ISRAEL21c. “Wij geloven dat de impact van de groeiplannen van AI21 Labs vrij snel op wereldschaal voelbaar zal zijn.”


“We zijn dankbaar voor dit blijk van vertrouwen van huidige en nieuwe investeerders”, voegde co-CEO’s Shoham en Goshen toe. “De geavanceerde technologie van AI21 Labs, waaronder toonaangevende grote taalmodellen en neurosymbolische technologie, biedt de robuustheid, voorspelbaarheid en uitlegbaarheid die nodig is in het tijdperk van AI-first-ondernemingen. We kijken ernaar uit om deze reis voort te zetten met onze investeerders, partners en klanten.”


Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA, zei: “Het innovatieve werk van het AI21 Labs-team zal bedrijven helpen de productiviteit en efficiëntie te versnellen met generatieve op AI gebaseerde systemen die nauwkeurig, betrouwbaar en betrouwbaar zijn.”37 weergaven0 opmerkingen
bottom of page