top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Ain Dubai' - met een hoogte van 250 mtr is dit het hoogste reuzenrad in de wereld (Video)


Screenshot YouTube


Ain Dubai is de nieuwste mijlpaal in Dubai's lange lijst van wereldrecordbrekende attracties, die op 21 oktober voor het publiek opengaat. Gelegen op Bluewaters Island , staat het gigantische reuzenrad op een duizelingwekkende hoogte van 250 meter, waardoor het de hoogste en grootste in zijn soort ter wereld is.


Het reuzenrad is een verbazingwekkend staaltje constructie, waarbij elke poot van het wiel 126 m hoog staat - lang genoeg om 15 Londense bussen te passen - terwijl het gewicht van de geassembleerde hub en spindel gelijk is aan vier A380-vliegtuigen.


Toegankelijk vanaf het eiland, Ain Dubai (wat Dubai Eye betekent in het Arabisch) wordt omringd door onvergetelijke sociale en feestelijke ervaringen, waardoor het een attractie is die iedereen moet bezoeken.


Gelegen aan het water van het populaire strand van Jumeirah Beach Residences , biedt het reuzenrad een ongeëvenaard 360-graden uitzicht op de skyline van de stad tijdens een ontspannende maar betoverende reis van 38 minuten. Met 48 passagierscabines met airconditioning kunnen 1.750 bezoekers tegelijk de adembenemende ervaring in één omwenteling in zich opnemen.


Ain Dubai toont de prachtige kustlijn van de stad, de gestroomlijnde bezienswaardigheden van Dubai Marina en dromerige glimpen van beroemde bezienswaardigheden zoals Burj Al Arab , Palm Jumeirah en de Burj Khalifa. Het reuzenrad is dag en nacht geopend, waardoor bezoekers tijdens een ritje Dubai van twee kanten kunnen bekijken: de wolkenkrabbers die fel schitteren in de zonnestralen of het landschap dat geleidelijk in de nacht glinstert als de duisternis valt.De structuur is meer dan een verhoogd uitkijkpunt voor het transformeren van stadsperspectieven; de basis van het stuur dient als een entertainmentzone van wereldklasse met een groot LED-scherm erop.


Er worden drie verschillende ervaringen aangeboden: observatiecabines, sociale cabines en privécabines. Bezoekers kunnen genieten van de 38 minuten durende reis, onovertroffen uitzichten en fotomomenten in de observatiecabines, met gezinsvriendelijke opties beschikbaar.


Voor de ultieme luxe kunnen gasten een van de vele VIP reizen boeken die zowel eetervaringen als aanpasbare privé-evenementen organiseren, van extravagante feesten tot speciale gezinsvriendelijke gelegenheden.
86 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page