top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

AION Labs, Biotech Innovation Lab gelanceerd door Top Pharma, Tech en Investment Leiders


AION Labs, een eerste in zijn soort innovatie lab dat vooroploopt in de adoptie van AI-technologieën en computationele wetenschap om therapeutische uitdagingen op te lossen, heeft afgelopen week de officiële lancering en de opening aangekondigd van haar internationale hoofdkwartier.


De alliantie van vier toonaangevende farmaceutische bedrijven - AstraZeneca , Merck , Pfizer en Teva - en twee leiders op het gebied van respectievelijk hi-tech en biotech-investeringen - Amazon Web Services Inc. (AWS) en Israel Biotech Fund (IBF) - die zijn gekomen samen met het doel om baanbrekende AI en computationele ondernemingen te bouwen die de cloud zullen gebruiken om de manier waarop nieuwe therapieën worden ontdekt en ontwikkeld, te transformeren.


De lancering van dit consortium van wereldleiders volgt op het winnen van een overheidsaanbesteding voor de oprichting van een Innovation Lab in december 2020 nadat de Israel Innovation Authority heeft biowetenschappen aangemerkt als een essentieel gebied voor groeipotentieel en investeringen.


AION Labs zal starten met en investeren in startup teams in een vroeg stadium die zich richten op AI en computationele biologie bij het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen, en elk van hen eersteklas middelen en mentorschap aanbieden, terwijl ze nauw met hen samenwerken om nieuwe technologieën te ontwikkelen die voldoen aan de meest acute en grote uitdagingen in de farmaceutische industrie. Elke start-up zal de kracht van kunstmatige intelligentie en de schaal en beveiliging van de cloud benutten om sneller en efficiënter nieuwe behandelingen te vinden, dierproeven te vermijden en de gezondheidszorg te bevorderen in de richting van patiëntgerichte precisiegeneeskunde.


AION Labs heeft vandaag ook aangekondigd dat Mati Gill , een voormalig senior executive bij Teva Pharmaceuticals, is benoemd tot CEO van het laboratorium, en voormalig hoofd van computationele biologie bij Compugen en science operations bij CytoReason en hoofdwetenschapper bij MSD, Yair Benita , Ph.D. ., is aangesteld als CTO.


"We zijn verheugd om ons nieuwe Innovation Lab voor nieuwe ontdekkingen van medicijnen en apparaten te lanceren", zegt Mati Gill , CEO van AION Labs. "Onze op R&D-behoeften gebaseerde benadering, in combinatie met onze uitstekende alliantie, staat klaar om het proces van therapeutische ontdekking en ontwikkeling te transformeren. Met een sterke talentenpool, AI-technologie als kern en een aanzienlijke inzet van de Israëlische regering, hopen we bij te dragen voor de gezondheid en het welzijn van de mensheid. Ik ben vereerd om zo'n zinvol initiatief te leiden en nauw samen te werken met onze consortiumleden om veel van 's werelds kritieke gezondheidsproblemen op te lossen."


Daarnaast heeft AION Labs zijn strategische samenwerking aangekondigd met BioMed X , een onafhankelijk biomedisch onderzoeksinstituut gevestigd in Heidelberg, Duitsland . BioMed X heeft een sterke staat van dienst in het zaaien van biomedische innovaties op het snijvlak van academisch onderzoek en de farmaceutische industrie. Het innovatiemodel van BioMed X, gebaseerd op wereldwijde crowdsourcing en lokale incubatie van de slimste onderzoek talenten en -ideeën, zal dienen als de R&D-motor om het model voor het creëren van ondernemingen van AION Lab voort te stuwen.


"We zijn verheugd om ons succesvolle innovatiemodel uit te breiden naar Israël ", zegt Christian Tidona , oprichter en algemeen directeur van BioMed X. "Naar onze mening is Israël momenteel de beste plaats om gezamenlijk gebruik te maken van de kracht van kunstmatige intelligentie voor het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen. samen met toonaangevende wereldspelers op het gebied van farmaceutica, technologie en durfkapitaal."


AION Labs zal zowel een wet lab omvatten, waar biomedisch onderzoek zal worden uitgevoerd, als een cloud gebaseerde computerlab omgeving, gericht op de ontwikkeling van nieuwe algoritmen en computationele methoden met als doel de ontdekking en ontwikkeling van potentiële nieuwe therapieën te versnellen.


Beiden zullen worden begeleid door toponderzoekers en experts van de partners van AION Labs.21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page