top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

AIR ONE: de elektrische 'vliegende auto' die consumenten de vrijheid geeft om te vliegen


Foto via AIREV


Vandaag onthulde AIR , maker van persoonlijke eVTOL's voor de consumentenmarkt, zijn debuutvoertuig, AIR ONE, en kondigde aan dat het nu pre-orders accepteert. De AIR ONE is een sportief, eenvoudig te bedienen elektrisch verticaal opstijg- en landingsvliegtuig (eVTOL), ontworpen voor individueel consumentenbezit.


Naarmate de eVTOL-industrie aan kracht wint met een primaire focus op luchttaxi's en andere stedelijke gebruiksgevallen, geeft AIR de vrijheid om rechtstreeks in de handen van consumenten te vliegen met zijn slanke en speelse AIR ONE-voertuig bedoeld voor avontuur, plezier en dagelijks gebruik door consumenten.


Foto via AIREV


Doordrenkt met een geest van avontuur, zal het inaugurele voertuig van AIR ruimtevaartinnovatie bevatten naast geavanceerde autoproductietechnieken en productrijpheid om massaproductie van voertuigen en versnelde integratie van geavanceerde luchtmobiliteit in de samenleving op zowel commercieel als persoonlijk niveau mogelijk te maken.


"De toekomst van mobiliteit hangt in de lucht, maar om daar te komen, moeten we het vertrouwen van de consument in eVTOL's opbouwen als een legitieme manier van dagelijks vervoer en voertuigen op grote schaal ontwikkelen om die visie tot leven te brengen", aldus AIR's CEO en Co. -Oprichter Rani Plaut. "AIR ONE is onze hoed in de ring en toont tegelijkertijd consumenten de eerste in een reeks van gediversifieerde, speelse modellen voor persoonlijke vluchten en demonstreert geavanceerde technologie die grootschalige productie en schaalbaarheid mogelijk maakt."


Foto via AIREV


Het eerste voertuig van het bedrijf is een volledig elektrische tweezitter eVTOL die een actieradius biedt van 110 mijl (177 km) op een enkele lading met snelheden tot 255 mijl (410 km) per uur, met een vliegtijd van een uur. AIR ONE geeft prioriteit aan alledaagse bruikbaarheid voor consumenten met inklapbare vleugels voor gemakkelijk parkeren en de mogelijkheid om op te stijgen van of te landen op elk vlak oppervlak.


De kern van AIR ONE is de 'fly by intent'-software van het bedrijf, die complexe functies en navigatie beheert, zodat het gebruik niet beperkt is tot hoogopgeleide piloten en getrainde professionals. Extra veiligheidsfuncties zijn onder meer een AI-geactiveerd monitoringsysteem dat frequente inspecties van het voertuig uitvoert en checklists voor rijders elimineert om de allerhoogste veiligheid te garanderen, zelfs voor rijders met minimale training.


Foto via AIREV


Gebaseerd op technologie en productietechnieken uit de auto- en ruimtevaartindustrie, is de AIR ONE vanaf het begin ontworpen als een leuk, veilig en praktisch voertuig dat voldoet aan de lucht- en ruimtevaartnormen en -voorschriften. Hiertoe werkt AIR momenteel samen met de FAA om de G1-certificering te behalen.


AIR is begonnen met het aannemen van voorbestellingen voor AIR ONE op haar website, Prijsinformatie wordt begin 2022 bekend gemaakt.


99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page