top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Alle details over de 75th Onafhankelijkheidsdag fly-over


Foto IDF-woordvoerder


De IDF voltooit momenteel de training en voorbereidingen voor de fly-over van de luchtmacht ter gelegenheid van de 75e Onafhankelijkheidsdag van Israël. Via de IAF website is de fly-over live te zien.

Foto IDF-woordvoerder

De fly-over vindt plaats op woensdag 26 april 2023, tijdens de 75e Onafhankelijkheidsdag, tussen 09:30-14:30 en zal tientallen grote steden in het hele land passeren, van Dan tot Eilat. Volgens het plan kan elke bewoner het viaduct binnen 5 minuten rijden van zijn huis bekijken, op elk moment in het hele land.

Vorig Om 08.45 uur zal er een saluut zijn aan de honderdtwintig uitstekende soldaten boven het huis van de president in Jeruzalem.


Foto IDF-woordvoerder


De belangrijkste fly-over, die 's ochtends plaatsvindt, omvat meer dan 100 gevechtsvliegtuigen, gevechtshelikopters, aanvalshelikopters, tank- en transportvliegtuigen en op afstand bemande luchtvaartuigen (UAV's), die zullen worden bediend door reguliere en reserve luchtmachtmedewerkers.


Dit jaar, ter gelegenheid van de 75e Onafhankelijkheidsdag van Israël, zullen tientallen piloten van buitenlandse legers - de Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië - deelnemen aan de flyby, als een teken van het partnerschap tussen de landen en de unieke verbinding van de staat Israël met hen. De buitenlandse vluchten zullen over Israël vliegen, sommige vergezeld door vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht - een uitdrukking van de samenwerking en nauwe banden tussen de landen.


Foto IDF-woordvoerder


De fly-over van dit jaar gaat over 'Together All the Way'. Het benadrukt de rol van verschillende en diverse groepen in de Israëlische samenleving in het gedeelde Israëlische verhaal. Als onderdeel van het leidende thema zal het hoofdviaduct over sites gaan die de bijdrage vertegenwoordigen aan de gemeenschap van unieke groepen in de samenleving:


• Yad Mordechai Museum "Massuah to Revival", kibboets Yad Mordechai.

• ILAN, een Israëlische vereniging voor minderjarige slachtoffers in Kiryat Haim.

• Absorptiecentrum – Hod Centrum voor de absorptie van Ethiopische immigranten van het Joods Agentschap en het Ministerie van Aliyah en Absorptie, Tiberias.

• Midreshet Ben Goerion in de Negev.

• IDF Gehandicapte Organisatie, Tel Aviv-Yafo.

• IDF Officiersschool, Bahad 1.


Dit jaar zal het aerobatic-team door het hele land vliegen in een formatie vanzes Efroni-vliegtuigen in plaats van vier, en shows uitvoeren op open bases en grote steden.


Air Force Aerobatic Team Shows

Ramat David Base: 09:14-Tiberias

09:29-Haifa

09:51-Air Force Museum at Hatzerim Base:

11:50-Tel Aviv

12:12-Tel Nof Base

12:36-Jeruzalem

14:27-Ashdod

Een aantal speciale luchtshows zullen de fly-over dit jaar onderscheiden: naast de traditionele show in het Air Force Museum, zal het veteraan Harvard-vliegtuig een luchtshow uitvoeren op Tel Nof Air Base en voor de kust van Tel Aviv zullen de F-15D 'Beige' jets een show uitvoeren die luchtgevechten simuleert, en voor de eerste keer zal het F-35I 'Adir' -vliegtuig deelnemen aan de show.


Schema van de fly-over van de Israëlische luchtmacht op Onafhankelijkheidsdag *

F-35I 'Adir' Aircraft Shows:-Haifa: 09:25-Ramat David Base: 09:35-Jeruzalem: 09:55-Tel Nof Base: 11:50-Tel Aviv: 12:00-Hatzerim Base: 12:20

F-15 Beige Aircraft Shows:-Ramat David Base: 09:25-Haifa: 09:35-Tel Aviv: 12:40-Tel Nof


Dit jaar zullen de grondtroepen voor het eerst een unieke vertoning uitvoeren ter gelegenheid van Onafhankelijkheidsdag.Nieuwe Merkava Mark 4-tanks zullen vormen van staatssymbolen weergeven. De show wordt geleid door strijders en commandanten van het Pantserkorps.


Daarnaast zullen, zoals elk jaar, IDF-bases hun deuren openen voor het grote publiek: de Ezer Weizmann Air Force Base in Ramat David, Tel Nof Air Force Base, het Hatzerim Air Force Museum en de Camp Horon-basis in de Samaria Regional Brigade.


Naast de bases zullen op Onafhankelijkheidsdag speciale vakantiebeurzen worden geopend op verschillende IDF-parkeerplaatsen in het hele land die verschillende tentoonstellingen uit het verleden en vandaag, multimediadisplays, voedselstands en diverse creatieve hoeken zullen presenteren.


Voor het gemak van de burgers van Israël werd de fly-over app ** ontwikkeld door de technologische eenheid "Ofek" van de luchtmacht gelanceerd, die opnieuw een optimale kijkervaring van de fly-over zal bieden door de routes en de locatie van de vliegtuigen in realtime op een kaart te markeren.


In de app kunt u het bijgewerkte stadsschema en de tijden vinden waarop de fly-over zal passeren, naast virtual reality-activiteit die een driedimensionale kijkervaring van IAF-vliegtuigmodellen mogelijk maakt. Het zal mogelijk zijn om de Air Force app te downloaden via de app stores of de link te gebruiken via de Air Force website.


Het is verboden om drones en piloten in het fly-overgebied te laten vliegen - dit vormt een gevaar voor het vliegtuig dat deelneemt aan de fly-over en voor het publiek dat ernaar kijkt.


De fly-over wordt live uitgezonden op het ATC en op de IAF-website.
230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page