top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Alon, die werd gedood door een RPG in Gaza, was zijn avontuur na het leger aan het plannen

Alon had een zwarte band in karate. Foto Ynet met dank aan de familie


Sergeant Eersteklas Alon Kudriashov, 21, uit Modi'in, een soldaat in de elite Egoz-eenheid van de Commandobrigade die vrijdag,29 maart 2024, werd gedood in Khan Younis in het zuiden van Gaza nadat een RPG-raket het gebouw raakte waar hij was gestationeerd, werd gekenmerkt door zijn familie met één zin: "Weinig gepraat, veel actie." Zijn begrafenis vond maandag 1 april 2024 om 16.30 uur plaats in Modiin, zo begint het artikel in Ynet.


Toen hij werd geboren, vroegen zijn ouders Kira en Sergey zijn zus Keren om zijn naam te kiezen. "Ik heb voor 'Alon' (wat eik betekent) gekozen omdat het de sterkste boom in de natuur is", zegt ze. 'Zo was hij. Een sterke jongen, lang en knap, met een zachte ziel, vol vriendelijkheid en goedheid, liefdevolle mensen.'

Alon Kudriashov, 21, uit Modi'in, tijdens de laatste kilometer van zijn baretreis. Alon Kudriashov met zijn ouders, Kira en Sergey, na zijn baretreis


Zijn familie beschrijft een rustige jongen, maar met gevoel voor humor en leiderschapskwaliteiten, die kalmte bracht bij de mensen om hem heen. Als tiener was hij vastberaden en blonk hij uit op elk gebied waar hij zich mee bezighield - van karate, waarin hij de rang van zwarte band bereikte, tot duiken of welke tak van de extreme sporten dan ook die hij leuk vond, inclusief de moeilijkste skipistes die hij gewend was. gaan met zijn vader, aldus Ynet.


De twee jaar vóór zijn indiensttreding wijdde hij zich als student aan de Ironi Alef High School in Tel Aviv aan training. Hij begon zijn militaire dienst in de pilotenopleiding en vond later zijn plaats in de elite Egoz-eenheid van de Commandobrigade. Na zijn vrijlating uit de dienstplicht was hij van plan om met vrienden uit het leger op reis te gaan naar Thailand en Zuid-Amerika.

"Alon kwam twee weken geleden thuis voor de Shabbat en ik kocht een rugzak voor hem als cadeau voor een reis na het leger", zei Nir Barkin, een buurman en vriend van de ouders van de gevallen soldaat. "Hij zette de rugzak op zijn rug en zei: 'De grote reis komt eraan.'"


"Op de middelbare school studeerde hij computers, maar in plaats van naar de cybereenheid te gaan, begon hij met de pilotencursus en daarna naar Egoz. Hij klaagde nooit, hij had altijd een glimlach. We maakten ons zorgen om hem omdat de Alon die we kennen was iemand die altijd voorop liep'

Alon Kudriashov met zijn ouders, Kira en Sergey, na halen van zijn baret. Alon Kudriashov met zijn ouders, Kira en Sergey, na zijn baretreis


Barkin zegt dat op vrijdag 29 maart 2024, de wandklok in het huis van de familie stopte om 10.20 uur. 'Kira zei dat wanneer Alon terugkeert uit het leger, hij de klok zal repareren, en geloof het of niet, uiteindelijk was dat precies de tijd waarop hij sneuvelde. De klok stopte en dat gebeurde ook met hun leven”, zei hij.


Het incident vond vrijdag 29 maart 2024 rond 10.00 uur plaats toen een RPG werd afgevuurd door een terrorist en de bovenste verdieping raakte van het gebouw waar de Egoz-eenheid was gestationeerd, in een wachtpost in de wijk Al-Amal in het westen van Khan Yunis. Als gevolg van de explosie en het instorten van de muren in het gebouw raakten 17 soldaten gewond - zes ernstig, vijf matig en vijf licht - en werd Alon gedood.


Een complexe en snelle reddingsoperatie onder leiding van eenheid 669 en reddingshelikopters van de Israëlische luchtmacht evacueerde de gewonden binnen 55 minuten na de explosie naar het ziekenhuis. De reddingsoperatie werd beveiligd door Golani-jagers en IAF-vliegtuigen die het gebied isoleerden. Bij enkele ernstig gewonde soldaten werden levensreddende operaties uitgevoerd.


277 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page