top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Als de overeenkomst over vrijlating gijzelaars wordt afgerond zal hij er zo uitzien


Foto YouTube


De geruchten in de Hebreeuwse en Engelstalige media in Israël worden steeds sterker dat er spoedig een overeenkomst zou zijn waarbij een aantal gijzelaars zouden worden vrijgelaten.


Volgens o.a. The Jerusalem Post, omvat de voorgestelde overeenkomst de vrijlating van ongeveer vijftig Israëlische kinderen en hun moeders in ruil voor een vierdaags staakt-het-vuren. Het zal plaatsvinden in een 1:3-formaat, dat wil zeggen met drie Palestijnse gevangenen voor elke gijzelaar.


Volgens de voorwaarden van de overeenkomst heeft Hamas zich ertoe verbonden de resterende kinderen en moeders te lokaliseren . In ruil daarvoor heeft Israël ermee ingestemd vrouwen en minderjarigen vrij te laten uit Israëlische gevangenissen die betrokken waren bij terreurdaden.


Bovendien wordt van beide partijen verwacht dat ze de levering van brandstof en financiële hulp in de Gazastrook bevestigen.


Volgens een CNN-rapport hopen Amerikaanse functionarissen dat onder de gijzelaars die zullen worden vrijgelaten zich een driejarige Amerikaanse staatsburger bevindt.


De overige gijzelaars die moeten worden vrijgelaten, hebben verschillende nationaliteiten, en het is onduidelijk hoeveel van elke nationaliteit er zullen worden vrijgelaten.


Volgens het rapport kan het staakt-het-vuren mogelijk worden verlengd om de vrijlating van meer gijzelaars mogelijk te maken. Mocht er een tijdelijk staakt-het-vuren worden bereikt, dan zou de IDF stoppen met het vliegen met surveillancedrones gedurende zes uur per dag boven Gaza.
634 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Frans Maassen
Frans Maassen
Nov 21, 2023

En wat als het staakt het vuren wordt geschonden door Hamas?

Like

Hans Groet
Hans Groet
Nov 21, 2023

Het een op een uitwisselen van gevangen genomen Hamas terroristen tegen onschuldige burgers is een complexe zaak, waarvan de vergelijking totaal onevenwichtig is. De Terroristen voelen zich na vrijlating gesterkt en zullen opnieuw de wapens opnemen.😎

Like
bottom of page