top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Als je geen geschiedenis hebt, verzin er dan gewoon een"


Foto via PMW


Volgens de Palestijnse Autoriteit (PA) hebben joden geen historische band met het land Israël. Ter ondersteuning van de bewering stelt de PA dat archeologische artefacten die dit verband ondubbelzinnig bewijzen, nep zijn. De Palestijnen daarentegen, zo beweert de PA, zijn in feite een 4.500 jaar oud volk die afstammelingen zijn van de Kanaänieten. Palestinian Media Watch (PMW), zocht het allemaal haarfijn uit.


Er is geen eerlijke manier om de Joodse connectie met het land Israël te ontkennen. Tienduizenden (zo niet meer) archeologische artefacten bewijzen dat verband. Toen de internationale gemeenschap in 1922 heel Israël aanstelde voor de wederopbouw van het Joodse thuisland, erkenden ze die historische band.


Toen de Opperste Moslimraad de Tempelberg wilde beschrijven, merkte het op dat “deze site een van de oudste ter wereld is. De heiligheid dateert uit de vroegste (misschien prehistorische) tijden. Zijn identiteit met de plaats van de Tempel van Salomo staat buiten kijf.”


Om de historische Joodse connectie met Israël weg te redeneren en te ontkennen, heeft de PA een hele alternatieve realiteit uitgevonden. In de PA-realiteit hebben Joden/Israëli's geen geschiedenis en daarom proberen ze de Palestijnse identiteit te "stelen". De Joden proberen volgens de PA Palestijns voedsel en kleding te stelen, en planten zelfs historische Joodse munten op opgravingslocaties om een ​​valse geschiedenis te verzinnen:
Het doel achter het valse PA-verhaal is om de Palestijnen ervan te overtuigen dat Joden slechts kolonisten zijn die kwamen om een ​​land te bewonen waarmee ze geen historische band hebben. Deze bewering stelt de PA in staat de Palestijnen ervan te overtuigen dat de Joden gewoon dieven zijn die “Palestijns land” hebben gestolen.


Echter, om het PA-verhaal effectief te laten zijn, moet het niet alleen de Joodse connectie met Israël ontkrachten, maar het moet ook de “Palestijnse” historische connectie uitvinden die duizenden jaren teruggaat en de Palestijnen voorziet van een geschiedenis die ouder is dan die van de Joden. Om dit te doen heeft de PA zelfs de “Palestijnse Kledingdag” ingesteld om de Palestijnse nationale klederdracht te vieren, wat volgens haar de Palestijnse aanwezigheid in het gebied bewijst die “teruggaat tot de Kanaänitische periode ”:


Wanneer de PA verwijst naar de "historici", verwijst ze duidelijk niet naar de Palestijnse historicus Abd Al-Ghani Salameh, die uitlegde dat er zelfs in 1917 geen Palestijns volk was:


Feit is dat de Palestijnen geen geschiedenis hebben die voorafgaat aan de moderne tijd en geen connectie hebben met de Kanaänieten. Als dit oude Palestijns-Kanaänitische volk echt had bestaan, zou het zeker in staat zijn geweest om eeuwen van geschiedenis en cultuur te laten zien. Het zou zeker in historische documenten zijn genoemd en zou zeker zijn verschenen in hedendaagse documenten zoals het mandaat van de Volkenbond voor Palestina uit 1922, het VN-verdelingsplan uit 1947 en zelfs resolutie 242 van de VN-Veiligheidsraad, waarnaar de Palestijnen vaak verwijzen als de basis voor hun valse bewering dat Israël “Palestijns grondgebied” bezet.


Het feit dat geen van de bovengenoemde documenten enige verwijzing maakt naar een “Palestijns volk”, laat staan ​​een 4.500 jaar oud Palestijns volk, stoort de PA niet. Voor de PA, bij gebrek aan enige echte geschiedenis, hoef je het alleen maar te verzinnen.

97 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page