top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Tel Aviv door president Herzog officieel geopend


President Herzog en de ambassadeur van de VAE knippen symbolisch het lint door. Foto screenshot Twitter


Woensdagochtend heeft president Herzog met het symbolisch doorknippen van een lint, de ambassade van de VAE in Tel Aviv officieel geopend.De ambassadeur van de VAE, Mohammad Mahmoud Al Khajah, presenteerde begin maart officieel zijn geloofsbrieven, maar de officiële opening van de ambassade vond tot nu toe niet plaats.


“Dit is nog maar het begin. Beide landen zijn innovatieve landen en we zullen deze nieuwe benaderingen gebruiken voor de welvaart van de landen,” zei Khajah woensdag tijdens de ceremonie.


Hij voegde daaraan toe dat "het een grote eer is om hier in Tel Aviv de ambassade te openen. Tien maanden geleden ondertekenden onze twee landen de Abraham-akkoorden met een visie van waardigheid, welvaart en vrede voor de twee volkeren".


Het moment dat de ambassade werd geopend:

De opening van de ambassade in het gebouw van de effectenbeurs van Tel Aviv, markeert in de groeiende betrekkingen tussen de landen.


De een week geleden aangetreden president van Israël, Isaac Herzog, zei in een korte toespraak dat “de vlag van de Emiraten in Tel Aviv te zien wapperen zou een verre droom hebben geleken. Vandaag is het een realiteit".36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page