top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ambassade van Tsjaad officieel ingehuldigd

Bijgewerkt op: 9 feb. 2023


Screenshot Twittervideo


Premier Benjamin Netanyahu heeft vanmorgen samen met de president van Tsjaad, Mahamat Idriss Deby Itno, de ambassade van de Republiek Tsjaad ingewijd.

De premier verklaarde dat dit een historisch moment was dat volgde op de stappen die in de loop der jaren zijn gezet, waarin hij Tsjaad bezocht. "We versterken onze vriendschap en onze gemeenschappelijke belangen bij het nastreven van vrede, veiligheid en welvaart", zei de premier, eraan toevoegend: "We hebben gisteren uitstekende besprekingen gehad." Hij merkte op dat de nieuwe ambassade de bilaterale betrekkingen verder zou versterken. "Ik heet je welkom en ik hoop je weer te zien in Tsjaad", zei hij.

De opening van de ambassade kwam vijf jaar nadat de twee landen de diplomatieke betrekkingen hadden hersteld.


In januari 2019 kondigden Netanyahu en de voormalige president van Tsjaad, Idriss Déby, de vader van de huidige leider, de hernieuwing van de diplomatieke betrekkingen tussen de landen aan tijdens een ceremonie in N'Djamena, de hoofdstad van Tsjaad.


"Israël en Tsjaad hebben betrekkingen tot stand gebracht tussen onze twee landen, samen met uw overleden vader. We beschouwen deze betrekkingen als buitengewoon belangrijk - met een geweldig land in het hart van Afrika. Dit zijn betrekkingen die we naar een nieuw niveau willen tillen, naar een nieuw niveau." hoogten - en uw bezoek hier in Israël en de opening van de ambassade zijn daar een uitdrukking van', zei Netanyahu tegen Déby.

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page