top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ambassadeur van de VS met Joodse en Arabische jongeren op conferentie "Under the Same Green Roof"


Ambassadeur Nides te midden van Joodse en Arabische jongeren. Foto Peres Center


De ECOMMUNITY-conferentie werd gehouden in het Peres Center for Peace and Innovation in samenwerking met USAID, gericht op "Connecting Sustainability" en op de mogelijke verbindingen tussen gemeenschappen in Israël, met de nadruk op samenwerking tussen Joden en Arabieren.


De conferentie markeerde de afronding van het project "Under the Same Green Roof", dat het afgelopen jaar met succes is uitgevoerd door het Peres Center in Kfar Saba, Kfar Kassem, Kadima Zoran en Tira.


Als onderdeel van de conferentie ontmoette de Amerikaanse ambassadeur Nides samen met Efrat Duvdevani, directeur-generaal van het Peres Center for Peace and Innovation, jongeren die deelnamen aan het project "Under the Same Green Roof", samen met de burgemeesters van de deelnemende steden.


Na de bijeenkomst zei ambassadeur Nides: “De toekomst ligt bij jullie allemaal. We zijn hier om het idee te vieren dat 16-, 17- en 18-jarige studenten, Arabieren en Joden, in een kamer kunnen zitten en kunnen praten over een onderwerp dat toevallig het klimaat is, en onze planeet, maar het kan van alles zijn. En het moet iets worden. Ik sta gewoon versteld van wat je hier doet”. Hij voegde eraan toe: “We hebben allemaal de natuurlijke hulpbronnen nodig die het leven bevorderen en in stand houden. Dit houdt ook in dat we samenkomen om collectief ons milieu te beschermen. In het huidige klimaat is het belangrijk dat we allemaal samenkomen voor vieringen zoals deze, om de kleine stappen te markeren die we zetten naar een betere toekomst. Het is van cruciaal belang dat we de omgeving erkennen die we delen.”


Het project legt de nadruk op duurzaamheid en de klimaatcrisis en werkt volledig samen met de gemeenten Kfar Saba en Kfar Kassem. De band met deze gemeenten helpt bij het bijbrengen van educatieve waarden voor samenleven, het accepteren van de ander en het oplossen van gemeenschappelijke problemen in de volgende generatie. Dit wordt gedaan door middel van de taal van duurzaamheid, waarbij het Peres Centre jonge mensen en ondernemers uit Joodse en Arabische gemeenschappen in Kfar Saba, Kfar Qassem, Kadima Zoran en Tira traint, die samen tweetalige bijeenkomsten hebben bijgewoond over onderwijs over vrede en duurzaamheid.


Bij het evenement waren hoge gemeenteleden, burgemeesters en hoofden van duurzaamheids- en milieuafdelingen aanwezig, waaronder: Hoofd van de Federatie van lokale autoriteiten in Israël, Haim Bibas; Burgemeester van Kfar Saba, Rafi Saar; Burgemeester van Kfar Kassem, Adal Badir; en de directeur-generaal van het Peres-centrum voor vrede en innovatie, Efrat Duvdevani.


Van rechts naar links: Amy Tohill-Stull, directeur van de USAID-missie; Rafi Saar, burgemeester van Kfar Saba; Adel Badir, burgemeester van Kfar Qassem; Thomas Nides, Amerikaanse ambassadeur in Israël; Haim Bibas, burgemeester van Modi'in-Maccabim-Re'ut en hoofd van de federatie van lokale autoriteiten in Israël; Efrat Duvdevani, directeur-generaal van het Peres-centrum voor vrede en innovatie. Foto Peres Center


Efrat Duvdevani, directeur-generaal van het Peres Center for Peace and Innovation zei: “Het lijdt geen twijfel dat de klimaatcrisis een van de belangrijkste uitdagingen is waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. Bij het Peres Centre for Peace and Innovation streven we naar het vinden van creatieve oplossingen die leiden tot een betere wereld. We zien de slotconferentie van het programma “Onder hetzelfde groene dak” als een belangrijke stap en we zijn er trots op dat we het project hebben geleid.”

37 weergaven0 opmerkingen
bottom of page