top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Amerikaanse bedrijf PTC is een strategische samenwerkingsovereenkomst aangegaan met het Technion


Technion President Professor Uri Sivan, rechts, en Ziv Belfer, Divisional Vice President van Global Research and Development en General Manager, PTC, ondertekenen akkoord voor R & D-centrum. Foto Nitzan Zohar, Technion Woordvoerder


Het in Boston gevestigde bedrijf voor digitale oplossingen PTC, is een langlopende strategische samenwerkingsovereenkomst van NIS 15 miljoen (€ 3,8 miljoen) aangegaan met het Technion - Israel Institute of Technology voor het opzetten van een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum op de campus in Haifa om de studie van geavanceerde productietechnologieën stimuleren, deelde het bedrijf in een persbericht mee.


Onder de overeenkomst zal het ontwikkelingscentrum van PTC in Haifa verhuizen naar het Technion onder leiding van Dr. Michael Reitman.


Met het geld kan een nieuw centrum worden opgezet voor het bevorderen van gezamenlijk onderzoek naar industriële IoT , augmented reality , simulatie en generatieve ontwerpsoftware . Generatieve ontwerpsoftware creëert autonoom optimale ontwerpen op basis van een reeks ontwerpvereisten.


Het zal de Technion-faculteit ookvoorzien van softwareproducten; beurzen en stimulansen voor studenten en onderzoekers financieren; hackathons en wedstrijden initiëren; en sponsor onderwijsprogramma's, zei de universiteit in een verklaring.


"Tegenwoordig hebben wetenschappelijke en technologische doorbraken zowel multidisciplinair onderzoek als nauwe samenwerking tussen de academische wereld en de industrie nodig", zei Technion-president Prof. Uri Sivan in de verklaring.


"De industrie loopt voorop bij actieve implementatie en is goed op de hoogte van de marktbehoeften, terwijl de academische wereld wetenschappelijke basiskennis en onderzoeks diepte inbrengt, "aldus Sivan.


Als resultaat van de langdurige samenwerking zijn alumni van Technion toegetreden tot het ontwikkelingscentrum van PTC in Haifa, het op een na grootste centrum van het Amerikaanse bedrijf buiten de VS.


"Het belang van samenwerking tussen de academische wereld en de industrie wordt wereldwijd erkend", zegt Ziv Belfer, vice-president van de divisie Global Research and Development en algemeen directeur van PTC.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page