top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Amerikaanse technologiegigant Nvidia gaat een ​​innovatie hub in Haifa opzetten


Ter illustratie. Foto Nvidia


Met als doel het technische ecosysteem in Noord-Israël een boost te geven door ondernemers toegang te geven tot de meest geavanceerde op AI gebaseerde computertools, gaat de Amerikaanse technologiegigant Nvidia in samenwerking met de Israel Innovation Authority en het business development center MATI Haifa een innovatie hub in Haifa opzetten.


De Road2-hub, genoemd naar de snelweg die Tel Aviv met Haifa verbindt, werd een paar dagen geleden officieel gelanceerd in aanwezigheid van Nvidia-functionarissen, Dr. Ami Appelbaum, de voorzitter van de Israel Innovation Authority, Professor. Rafi Beyar, voormalig directeur van Rambam Hospital, en Mooly Eden, een voormalig senior VP bij Intel Corp. en hoofd van Intel Israel.


De voorzitter van de Israel Innovation Authority, zei in een verklaring dat "het doel van de nieuwe hub is om de ontwikkeling van innovatie-ecosystemen te stimuleren buiten het bloeiende Tel Aviv-gebied waar ondernemers en multinationals de neiging hebben om door aangetrokken te worden.


Hij voegde daar verder aan toe dat "Road2 de kiemen zal zaaien voor de oprichting van nieuwe hightechbedrijven op basis van het rijke academische onderzoek dat al in de stad plaatsvindt en het menselijk kapitaal dat in deze instellingen wordt ontwikkeld. Dit is een zeker recept voor het creëren van een succesvolle en duurzame industrie in Haifa en de hele noordelijke regio."


Belangrijk te vermelden is dat Het Technion (Israel Institute of Technology), met zijn op wetenschap en techniek gerichte studenten, in Haifa is gevestigd.


De innovatie hub zal de thuisbasis zijn van een AI-lab dat ondernemers toegang zal bieden tot de geavanceerde AI-computermogelijkheden van Nvidia. Startups krijgen ook de kans om samen te werken met Nvidia Inception, een accelerator die meer dan 7.500 AI-startups van over de hele wereld ondersteunt en hen toegang geeft tot een internationaal ecosysteem van partners, klanten en potentiële investeerders.


Road2 is bedoeld om startups te helpen relaties aan te gaan met toonaangevende entiteiten die hen in staat zullen stellen om zakelijke samenwerkingen op te bouwen en proof-of-concept van hun technologieën te implementeren. Het zal hen ook helpen bij het vinden van strategische partnerschappen.


Een aantal organisaties heeft interesse getoond in samenwerking met Road2-startups, waaronder de Israel Electric Corporation, de Technion, de Britse multinational Johnson Matthey, Israel's Oil Refineries Ltd. en Tambour, aldus de verklaring.38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page