top of page

Amit Soussana en Mia Shem zijn vrij, hier de details


Moment dat Mia Shem (L) en Amit Soussana (R) aan het Rode Kruis worden overgedragen. Screenshot


Na 55 dagen in gijzeling bij Hamas zijn Mia Shem en Amit Soussana vanavond teruggekeerd in Israël en in de ziekenhuizen herenigd met hun familieleden.


Mia Shem, 21, uit Shoham


Mia, die ook de Franse nationaliteit heeft, werd op 7 oktober ontvoerd van het muziekfeest in Reim waar ze met vrienden naar toe was gegaan. Ze was was de eerste ontvoerde wiens documentatie Hamas op 16 oktober uit haar gevangenschap vrijgaf.


Keren, Mia's moeder, vertelde over de gebeurtenissen van de ochtend van 7 oktober: "Ik zette de tv aan en zag de waanzin. Ik belde haar en ze antwoordde niet, het was mij duidelijk dat er iets was gebeurd. Vijf uur lang heb ik belde en belde en ze antwoordde niet. We ontvingen een foto op WhatsApp die ze naar een vriendin stuurde die op het feest was. Om 7:17 uur schreef ze: 'Ze schieten op ons, kom ons redden.'"


Over de video van Miya, gepubliceerd door Hamas vanuit gevangenschap, zei haar moeder: “Je kijkt naar de video en ziet je baby gewond raken, in nood. Ze moet nog een operatie ondergaan. Ik heb haar onderlichaam niet gezien maar ik hoorde dat ze in haar been was geschoten. Ze zit daar in de gevangenschap van Hamas, met ondragelijke pijn, en haar moeder is niet bij haar.'


Zo reageerde Keren op het bericht dat Miya zou worden vrijgelaten:

Amit Soussana, 40, Kfar Aza


Amit, 40 jaar oud, werd op 7 oktober ontvoerd uit haar huis in kibboets Kfar Gaza. Drie weken lang werd ze vermist verklaard totdat haar familie het bericht van haar ontvoering ontving. Na 55 dagen in gijzeling werd Amit vandaag vrijgelaten en herenigd met haar familie.


In haar laatste correspondentie met haar familie vertelde ze over het vuurgevecht in de kibboets en de terroristen die bij haar aanklopten. In een poging zich te verstoppen in de schuilkamer ging ze de kast binnen, het laatste contact met haar was om 10:07 uur.


Amit is de jongste dochter van drie zussen, advocaat van beroep. Het afgelopen jaar verhuisde ze naar kibboets Kfar Gaza, daarvoor woonde ze in een nabijgelegen moshav en was oorspronkelijk een inwoner van Sderot. Nira Mordechai, de moeder van Amit, zei ongeveer twee weken geleden in een interview met Asti Perez Ben Ami in Kan Network B: "Haar huis was volledig afgebrand, er was niets meer van over. We ontvingen een kartonnen doos van de kibboets met haar verkoolde laptop en een tanktop, dat is wat er overblijft."


'Drie weken lang hebben we geen informatie over Amit ontvangen,' vervolgde Ima. “Ze namen DNA-monsters van ons af en de zorgen namen alleen maar toe. Er zijn geen woorden die de hel kunnen beschrijven die we hebben doorgemaakt. Het is niet bekend waar ze werd vastgehouden, met wie ze was en wat haar gezondheid is."


Dit artikel kwam tot stand met gebruik van informatie van KAN News en N12News.


1.758 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page