top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Anastasiya Gorbenko wint twee gouden medailles voor Israël op WK zwemmen in Abu Dhabi

Bijgewerkt op: 21 dec. 2021

Foto via FINA Twitteraccount

Anastasiya Gorbenko, 18, won Israëls eerste twee gouden medailles tijdens de FINA Wereldkampioenschappen zwemmen in Abu Dhabi, op de 50 meter schoolslag voor vrouwen in 29,34 en op de wisselslag in 57,80.

De achttienjarige olympische zwemster Anastasiya Gorbenko won Israëls allereerste gouden medaille op de FINA Wereldkampioenschappen kortebaanzwemmen in Abu Dhabi, eindigde de 50 meter schoolslag voor vrouwen in 29,34 seconden en won in de finale van de 100 meter wisselslag.

Het is lang geleden dat een Israëliër een medaille won op de wereldkampioenschappen: Michael Halika won een bronzen medaille in 2000 en Vered Borochovski won een bronzen medaille in 2002.

Gorbenko, die afgelopen zomer de eerste vrouwelijke Israëlische zwemster was die doorging naar een Olympische finale, won in oktober twee gouden medailles op de FINA Swimming World Cup in Duitsland en eindigde de 100 meter schoolslag voor vrouwen in 01:04.44 en de 100 meter wisselslag in 57:90.

In oktober werd Gorbenko eerste op de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen 2021, op de 200 meter wisselslag, meldt ISRAEL21C.

In haar overwinningstoespraak na het winnen van haar eerste gouden medaille in Abu Dhabi op vrijdag, zei Gorbenko dat haar prestatie op de hielen komt van de normaliseringsovereenkomst tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten.