top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Antisemitisme in VS meer dan verdubbeld sinds laatste gevechten met Hamas


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het antisemitisme in de Verenigde Staten is meer dan verdubbeld sinds de IDF 'Operatie Guardian of the Walls' werd uitgevoerd om een ​​einde te maken aan de onophoudelijke raketbeschietingen op Israëlische burgers door de door Iran gesteunde terroristische organisatie Hamas in Gaza.


Het conflict vormde het laatste excuus voor antisemieten om Joden in de Verenigde Staten aan te vallen.


Volgens een nieuw onderzoek van de in New York gevestigde Anti-Defamation League (ADL),

was er een stijging van 115 procent in antisemitische incidenten sinds het begin van de mini-oorlog tussen Israël en Hamas vorige maand, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar


De antisemitische incidenten begonnen op 11 mei een steile klim naar boven toen de militaire operaties tussen Israël en Hamas werden geïntensiveerd. ADL registreerde 251 incidenten vanaf 11 mei – de officiële start van militaire actie – tot het einde van de maand, een stijging van 115 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020, toen 117 incidenten werden geregistreerd.


De ADL telde in de hele maand mei 2021 305 incidenten. Hoewel het geweld tussen Israël en Hamas veel van deze incidenten heeft doen toenemen, verklaart dit niet de volledige toename; wanneer incidenten met expliciete verwijzingen naar Israël of het zionisme worden uitgesloten, is het aantal in de 20-dagenperiode van mei 2021 nog steeds met 15 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in mei 2020.


ADL classificeert incidenten in de drie brede categorieën van intimidatie, vandalisme en mishandeling. Van 11-31 mei 2021 waren er 190 gevallen van intimidatie, 50 gevallen van vandalisme en 11 aanvallen. Zevenenveertig procent van de incidenten (118 in totaal) bevatte expliciete verwijzingen naar Israël en het zionisme.


Volgens het onderzoek is 60 procent van de Amerikaanse joden persoonlijk getuige geweest van antisemitisch gedrag of opmerkingen in de afgelopen weken, en meer dan 40 procent van de Amerikaanse joden maakt zich nu meer zorgen over persoonlijke veiligheid dan begin mei, net voor het begin van de conflict.


In totaal waren er in de verslagperiode 11 aanslagen, terwijl er in diezelfde periode in 2020 geen aanslagen waren.


Extra zorgelijk is echter de verklaring van de ADL dat 60 procent van de Amerikaanse joden “persoonlijk getuige was van antisemitisme als gevolg van het Midden-Oosten conflict mei , ” een verklaring die geen verschil lijkt te maken tussen antisemitisme en anti-zionisme - een grove fout.


Antizionisme is gewoon een nieuwe vorm van antisemitisme, zoals talloze wereldleiders hebben verklaard, en biedt een ander, nieuwer excuus voor haat tegen joden.


Het eigen onderzoek van de ADL onderstreept dit simpele feit. Tweederde of meer van de Amerikaanse joden beschouwde het volgende als 'absoluut of waarschijnlijk antisemitisch': 'zeggen dat Israël niet als een joodse staat zou moeten bestaan ​​(75 procent); het vergelijken van de acties van Israël met die van de nazi's (70 procent); of protesteren tegen Israëlische acties buiten een Amerikaanse synagoge (67 procent).'


Zionisme racistisch noemen (61 procent); oproepen aan bedrijven en organisaties om Israël te boycotten, af te stoten of te bestraffen (56 procent); of Israël een apartheidsstaat noemen (55 procent) wordt door de meerderheid van de Joden ook als zeker of waarschijnlijk antisemitisch beschouwd.40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page