top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Arts die de bevrijde ontvoerden behandelt: 'ze zijn ernstig ondervoed, werden lange tijd lichamelijke en geestelijk mishandeld’

Foto IDF woordvoerder


Prof. Itai Pesach, directeur van het Safra Kinderziekenhuis in Tel Hashomer, die de ontvoerden behandelde die dit weekend terugkeerden uit Hamas-gevangenschap , vertelde over hun medische toestand : “Ze zijn lange tijd lichamelijk en geestelijk mishandeld. in een staat van ernstige ondervoeding, hoewel dat volgens hen niet het geval lijkt," zegt hij op N12News.


"Het is waar dat de situatie erg gelukkig is. We zijn allemaal gelukkig en er zijn hier veel gelukkige momenten van de hereniging van families en vrienden die elkaar al maanden niet meer hebben gezien", zei prof. Pesach. "We begeleiden de terugkeerders vanaf hun aankomst en verzamelen langzaam gegevens, inclusief fysieke medische gegevens, die laten zien hoe moeilijk de gevangenschap was en hoe moeilijk en complex de omstandigheden waren".


Over de ervaringen gedeeld door de vrijgelaten ontvoerden voegde hij eraan toe: “De verhalen zijn erg moeilijk en de betekenis van wat ze hebben meegemaakt is niet gemakkelijk, en we blijven ze behandelen en zullen ze zoveel als nodig blijven begeleiden in deze zeer complexe situatie. Naast hen zijn er nog veel meer mensen die deze verschrikkingen ervaren en hebben ondergaan."


Volgens Prof. Pesach is er een verschil in de medische toestand van de ontvoerden die zich in de tunnels bevonden en de ontvoerden die zich in de appartementen bevonden: “Ik denk dat er een significant verschil, maar je kunt het lijden van de ene persoon niet met de andere vergelijken; ze hebben allemaal onder alles geleden. De soorten mishandeling: fysieke mishandeling en mentale mishandeling, en dat gedurende een lange periode."


Prof. Pesach legde uit dat de medische teams vanaf de eerste golf van terugkeerders in de vorige deal zich houden aan het protocol dat ze samen met hun collega's in andere ziekenhuizen en samen met het ministerie van Volksgezondheid hebben ontwikkeld. “Dit is een zeer diepgaand onderzoek naar de fysieke voedingsstatus van de terugkeerders. Dit omvat laboratoriumtests, beeldvormende tests, tests voor de functie van het hart en andere organen. Ook een diepgaand onderzoek naar verschillende verwondingen die sommigen van hen hebben opgelopen. ervaren zowel tijdens de periode van gevangenschap als tijdens de bevrijdingsoperatie."


Hij voegde eraan toe dat hij blij was dat geen van hen een ernstig letsel opliep, maar zelfs de minder ernstige verwondingen moeten worden behandeld. Daarnaast begeleiden de medische teams het mentale proces en de aanpassing: “De terugkeerders ondergaan een psychologische en psychiatrische evaluatie, evenals een psychologische begeleiding. In feite worden ze vanaf het eerste moment begeleid door een psychosociaal team dat sindsdien dicht bij hen staat."


"Gelukkig zijn we gewend om zelfs op korte termijn te handelen en het team arriveerde hier binnen enkele minuten en maakte verbinding met de terugkeerders. De teams zullen hen en hun families de komende dagen en maanden vergezellen, en helaas denk ik dat we de komende jaren hen ook zullen moeten helpen omgaan met de zeer moeilijke ervaringen die ze hebben meegemaakt."

2.008 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page