top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Asaf Edberg, 23: Zorgeloze surfer leefde ‘alsof er geen morgen is’. Vermoord door Hamas op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Asaf Edberg. Foto Facebook


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those We Have Lost.


Asaf Edberg, 23, uit Hadera, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen op het muziekfestival Supernova.


Hij woonde het festival bij met zijn vriendin, Stav Barazani, die ook tijdens het bloedbad omkwam.


De twee vluchtten samen en werden uiteindelijk gedwongen zich te verstoppen in een politiebureau, waar ze vervolgens werden gevonden en vermoord.


Ze werden allebei een aantal dagen als vermist beschouwd voordat Barazani's lichaam werd gevonden. Een week later, op 19 oktober, werd Edbergs lichaam gevonden en die middag werd hij begraven op de Hadera New Cemetery.


Hij laat zijn ouders, Beranika en Amit, broers en zussen Maya en Itai, en stiefbroer Adi Avraham achter.


Edberg werkte tijdens zijn verplichte dienst als kok in de IDF, waar hij zijn vriendin ontmoette. De twee gingen samenwonen in Hadera nadat ze het leger hadden beëindigd.


“Ze waren van plan om te trouwen”, vertelde Barazani's moeder Sara aan het Israëlische nieuwsagentschap Ynet.


“Ze hadden zo’n gelukkige relatie.”


Edberg werkte in een restaurant aan het nabijgelegen strand van Manao Neurim, waardoor hij uren van zijn vrije tijd kon doorbrengen met surfen en genieten aan het strand.


Boven alles hield Edberg van de zee en was hij een fervent surfer. Hij leerde Barazani surfen en kort voordat ze werden vermoord, maakten de twee samen een reis om te surfen op de stranden van Sri Lanka.


“Ik zal nooit vergeten dat ik met jou naar de oceaan ging”, schreef een vriend, Amit Shukrun, op Instagram.


“Veertig surfers peddelden naar een golf, en jij kwam van de zijkant en stal de golf met een glimlach van iedereen. Het was zo moeilijk om boos op je te zijn, omdat je elke situatie grappig maakte.

Foto Facebook


Vrienden en familie vierden 30 dagen na de begrafenis van Edberg door een strandfeest te organiseren in Manao Neurim, waarbij ze mensen aanmoedigden hun surfplanken mee te nemen. Tientallen mensen peddelden naar buiten en vormden een grote kring surfers ter nagedachtenis aan Edberg.


De aanwezigen signeerden op het feest ook een herdenkingssurfplank, die nu in het restaurant hangt waar Edberg werkte.


Volgens zijn dierbaren leefde Edberg in het heden en streefde hij ernaar om ten volle van elk moment van zijn leven te genieten. Zijn persoonlijke motto was ‘leef in het moment, alsof er geen morgen is’.

143 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page