top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ashton Kutcher investeert in Israëlische startup voor kweekvlees


Ashton Kutcher. Foto door JD Lasica via Wikimedia Commons


Nadat vorige maand werd bekend dat Leonardo DiCaprio had geïnvesteerd in het Israëlische kweekvleesbedrijf Aleph Farms, is nu bekend geworden dat zijn collega acteur Ashton Kutcher de laatste Hollywood-beroemdheid is die investeert in Israëlische technologie voor gekweekt vlees, nu hij heeft aangekondigd dat hij samenwerkt met startup MeaTech om de commercialisering van hun op cellen gebaseerde rundvlees-, kip- en varkensvleesproducten te versnellen.


Kutcher investeert in MeaTech als onderdeel van een collectief waar ook Guy Oseary, een Israëlisch-Amerikaanse talentmanager en ondernemer met wie hij het durfkapitaalbedrijf Sound Ventures oprichtte, deel van uitmaakt en vooraanstaande strategische spelers zoals Effie Epstein .


MeaTech, gelanceerd in 2019 in Ness Ziona in het centrum van Israël, ontwikkelt een duurzaam alternatief voor de geïndustrialiseerde veehouderij met behulp van 3D-bioprinting en tissue engineering-technologieën. Het heeft tot doel een reeks geavanceerde productietechnologieën te ontwikkelen en streeft ernaar een leider te zijn in de productie van gekweekt vlees voor een verscheidenheid aan soorten.


Kutcher zei dat de betrokkenheid van zijn investeringsgroep bij MeaTech in overeenstemming is met zijn missie "om duurzame oplossingen te bieden door middel van bedrijfsopbouw, investeringen en versnelling van bedrijven en technologieën in verschillende duurzaamheidsdomeinen."


"We zijn enthousiast over de innovatieve technologieën van MeaTech, die volgens ons MeaTech positioneren als leider in de productie van kweekvlees op industriële schaal, een sleutel voor een duurzamere en schonere vleesproductie", aldus Kutcher tegten ISRAEL21C.


"We zijn van plan nauw samen te werken met het management van MeaTech om MeaTech te helpen zijn strategie te implementeren en zijn doelen en wereldwijd succes te bereiken door gebruik te maken van onze marketing, strategische expertise en netwerk."


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page