top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Avocado pitextract kan de ontstoken, door de zon beschadigde huid verlichten


Foto door Gil Ndjouwou op Unsplash

Het is al lang bekend dat een avocado gezichtsmasker de huid verzacht, hydrateert en voedt en zelfs puistjes en ontstekingen helpt genezen. Maar hoe zit het met het deel dat meestal in de prullenbak wordt gegooid - de pit?


De Israëlische startup AvoMed heeft tien jaar lang onderzoek gedaan naar en het testen van PFA (polyhydroxylated vetalcohol), een bioactieve stof die wordt gewonnen uit avocadopitten, als basis voor huidverzorgingsproducten om schade door de zon en ontstekingen te behandelen.


Het bedrijf heeft een milieuvriendelijk proces gepatenteerd om PFA te extraheren uit pits afkomstig van fabrieken die guacamole, bevroren avocado- en avocado-olie produceren.


Normaal gesproken zijn de putten een dure overlast voor deze fabrieken omdat de putten de grond vervuilen als ze vergaan en daarom een ​​speciale voorbehandeling vereisen.


AvoMed's lijn van op PFA gebaseerde cosmetica voor vrouwen en mannen wordt ontwikkeld met steun van de Israëlische Innovation Authority en is gebaseerd op studies aan het Technion-Israel Institute of Technology, Weizmann Institute of Science en Hadassah University Medical Center, evenals Skin Axis Labs in de Verenigde Staten.


Volgens het bedrijf werd de markt voor natuurlijke cosmetica in 2021 gewaardeerd op 6,6 miljard dollar, meldt ISRAEL21C.


Onder leiding van voorzitter Oded Bashan en CEO Shai Bensaid heeft AvoMed vier geregistreerde en goedgekeurde patenten in Israël en de Verenigde Staten; vier aanvullende octrooiaanvragen in de Europese Unie, de Verenigde Staten en China bevinden zich in verschillende goedkeuringsfasen.


De volgende stap voor deze startup uit Rosh Pina is fondsen werven via het Pipelbiz- platform om op te schalen naar industriële productie.2.625 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page