top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Barbara brengt storm, regen en sneeuw en zorgt voor schade


Screenshot video


De winterstorm, Barbara brengt harde wind en waarschuwingen voor overstromingen naar Israël, met schade, lichte verwondingen en stroomuitval tot gevolg. Het stormachtige weer houdt naar verwachting dinsdag aan en neemt woensdagavond af.


De winterstorm Barbara trok maandag over Israël en brengt sterke windstoten en waarschuwingen voor overstromingen door het hele land met zich mee, meldt Haaretz.


Er wordt een sneeuwstorm verwacht op de berg Hermon, met sneeuw die zich naar verwachting ook zal verspreiden naar grote hoogten in Galilea en de Golanhoogten. Midden-Israël krijgt te maken met windsnelheden tot 100 km/u en het zuiden met zandstormen.

Tegen de middag van maandag zal de regen zich verspreiden naar centraal Israël en naar de noordwestelijke Negev regio, vergezeld van onweersbuien en hagelbuien.


Een 13-jarig meisje raakte lichtgewond in centraal Israël nadat een boom was ingestort, terwijl een 81-jarige man naar een nabijgelegen ziekenhuis werd gebracht nadat hij door de harde wind in een straat in Tel Aviv was gevallen. Een andere 33-jarige vrouw raakte lichtgewond in Tel Aviv door een vallend voorwerp.


Hier de sneeuw in in Majdal Shams in noord-Israël:

De Israel Electric Company is bereid om noodgeneratoren te leveren in geval van stroomuitval. Het stormachtige weer zal naar verwachting dinsdag aanhouden en de regen zal tegen woensdagavond afnemen.

93 weergaven1 opmerking

1 Comment


GERT reininga
Feb 06, 2023

Sterkte

Like
bottom of page