top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Barrages van raketten uit Gaza - IDF voert artillerie beschietingen uit


Artillerie beschietingen op Gaza. Screenshot KAN nieuws


Gedurende de hele avond en nacht hebben de Hamas terroristen zware raket beschietingen uitgevoerd op grote delen van zuid Israël tot en met het gebied ten oosten van Tel Aviv en het gebied rond Ben Gurion Airport. Ook waren er weer rellen in veel steden van het land. Vandaag worden er meer rellen verwacht voorafgaand aan Naqba Day op zaterdag.Tijdens de nachtelijke uren heeft het gebied ten noorden en oosten van Gaza, tot aan Ashdod, onder constant raketvuur gelegen. Ook nu weer op het moment van schrijven, ligt het gebied tot aan Ashdod weer onder raketvuur.


De IDF heeft in de vroege uren van vrijdag zware artillerie beschietingen op Gaza uitgevoerd, ook hebben 160 vliegtuigen constant doelen in Gaza die toebehoren aan een van de terreurgroepen.Een man, 60, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat een raket het flatgebouw van zeven verdiepingen waar hij woont, had geraakt. Ook is er schade aan veel andere flatgebouwen in het gebied wat onder raketvuur lag.


Twee andere mannen van 50 en 90 jaar liggen ook in het ziekenhuis na geraakt te zijn door stukken van een door de Iron Dome vernietigde raket.


In de straten van Israël was het ook gisteravond weer onrustig, ondanks de aanwezigheid van extra politietroepen, er zijn door het hele land tientallen mensen opgepakt, waaronder bijvoorbeeld 9 radicale relschoppers.


Zo werd in Jaffa een militair, 19, met stenen bekogeld en ligt ernstig gewond in het ziekenhuis.


In Bat Yam werden opnieuw winkels en restaurants van Arabische inwoners door radicale jongeren aan diggelen geslagen.


In de stad , die eerder al grote rellen zag, is opnieuw een synagoge in brand gestoken, en werd een Joodse man beschoten, waarbij kogels in zijn buik kreeg.

In Ramle is een politieagent neergeschoten, over zijn conditie werden geen mededelingen gedaan.


Beelden uit het zuiden van Tel Aviv zien dat journalisten uit Kan werden aangevallen en geslagen door verschillende extreemrechtse relschoppers. Cameraman Roland Novitzky werd geslagen en liet zijn camera meenemen, voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Verslaggever Yoav Zehavi, die bij hem was, zei dat ze een klacht bij de politie hadden ingediend.

Volgens berichten in de Hebreeuwse media werd bij andere gewelddaden een Joods gezin aangevallen door Arabische relschoppers in Umm al-Fahm nadat ze per ongeluk de Arabische stad waren binnengekomen.


De politie redde het echtpaar en drie jonge kinderen, met de hulp van lokale burgers. De familie liep allemaal lichte verwondingen op.

Een 8-jarig Joods meisje raakte gewond nadat ze in het hoofd was geraakt door een steen die naar de auto waarin ze zat, was gegooid in de buurt van Beersheba.


Tijdens een ontmoeting met agenten van de grenspolitie, stelde premier Netanyahu het gebruik voor van administratieve detentie van relschoppers, een controversiële maatregel die algemeen wordt toegepast tegen Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever.


Premier Netanyahu bij leden van de grenspolitie. Foto Kobi Gideon / GPO


123 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page