top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Basketbalteam Hapoel Tel Aviv gaat vegan


Vegan Friendly sponsort Hapoel Tel Aviv voor het seizoen 2022-23. Foto met dank aan Vegan Friendly


In een primeur voor het land met het hoogste aantal veganisten per hoofd van de bevolking, zal het Hapoel Tel Aviv-basketbalteam voor het komende seizoen Hapoel Vegan Friendly Tel Aviv worden genoemd.


Dit is een 'slam dunk' voor de Israëlische veganistische belangenbehartiging en onderwijsorganisatie Vegan Friendly, wiens keurmerk (een paars zegel) op 10.000 Israëlische voedingsproducten en bedrijven staat, en ook een groeiend aantal in het Verenigd Koninkrijk heeft.


Dat paarse zegel zal verschijnen op de uniformen van het team en rond de nieuwe Shlomo Group Arena. Bovendien zal het menu in de VIP-suites van de arena alleen veganistische gerechten bevatten.

Vegan Friendly en Hapoel plannen gezamenlijke activiteiten om een ​​gezondere levensstijl te promoten, met als doel de anderhalf miljoen fans van het team aan te moedigen de consumptie van dierlijke producten te verminderen ten voordele van het milieu, de menselijke gezondheid en het dierenwelzijn.


Bar Timor van Hapoel Vegan Friendly basketbalteam van Tel Aviv. Foto met dank aan Hapoel Tel Aviv via ISRAEL21C


Ongeveer 6.700 leden van Vegan Friendly's Vegan Active activistengroep hebben gezamenlijk bijna een miljoen shekel gedoneerd aan de Hapoel Tel Aviv seizoenssponsoring.


Omri Paz, die Vegan Friendly oprichtte in 2012, zei dat de connectie tussen Vegan Friendly en Hapoel Tel Aviv natuurlijk is, omdat "wij en het team altijd werken om de volgende grootste prestatie te bereiken, grenzen te doorbreken en het onmogelijke mogelijk te maken."


"Consumptie van dierlijk voedsel leidt tot ernstige schade aan het klimaat, en we zijn van mening dat een hoog publiek bewustzijn van het probleem verandering teweeg kan brengen", aldus Paz tegen ISRAEL21C.


Hij zei dat de veeteelt verantwoordelijk is voor ongeveer 18 procent van de uitstoot van broeikasgassen, meer dan alle transportmiddelen ter wereld samen. En zo'n 80% van de ontbossing is voor het laten grazen of verbouwen van voedsel voor dieren in de landbouwindustrie.


Rami Cohen, voorzitter van Hapoel Tel Aviv, zei dat het team "deze belangrijke samenwerking verwelkomt, die een betere toekomst voor ons allemaal beoogt."


In juni kwamen ongeveer 100.000 mensen naar het Vegan Friendly's Vegan Fest in Tel Aviv, het grootste in zijn soort ter wereld.

36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page