top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

BeeHero en Copprint uit Israel halen de Cleantech Global Top 100

BeeHero staat op de Global Cleanech 100-lijst voor 2024. Foto met dank aan BeeHero via ISRAEL21c


Welke honderd particuliere bedrijven zullen volgens de mondiale cleantech gemeenschap de komende vijf tot tien jaar waarschijnlijk een significante marktimpact hebben?


Het internationale onderzoeks- en adviesbureau Cleantech Group beantwoordt die vraag met zijn jaarlijkse Global Cleantech 100- lijst, die nu voor de 15e keer verschijnt.


Op de lijst van 2024 staan ​​twee Israëlische bedrijven: BeeHero en Copprint.

BeeHero , gevestigd in Tel Aviv en Fresno, Californië, werd genoemd in de categorie Landbouw en voeding. Het bedrijf, opgericht in 2017, ontwikkelde een platform voor het beheer van bijenkorven, inclusief sensoren in de bijenkorf om de gezondheid van de kolonies en de bestuivingsactiviteit te monitoren.


In 2023 beheerde BeeHero meer dan 200.000 bijenkorven, waarbij de sensoren dagelijks meer dan 10 miljoen bijenkorfmonsters verzamelden. Het bedrijf werd ook door CNBC erkend op de Disruptor 50-lijst van 2023.


“De combinatie van het opbouwen van een echt bedrijf, het verkrijgen van aanzienlijke grip en het maken van een positieve impact is wat het enthousiasme van het BeeHero-team voedt”, zegt Omer Davidi, CEO en medeoprichter van BeeHero, tegen ISRAEL21c.


“Door ongekende, op data gebaseerde transparantie in het bestuivingsproces te bieden, helpen we duurzame landbouw te bevorderen en de toekomst van de mondiale voedselzekerheid veilig te stellen. We kijken ernaar uit om te blijven innoveren om de duurzaamheidsdoelstellingen van imkers, telers en belanghebbenden in de landbouwsector over de hele wereld te bevorderen.”


Copprint , opgericht in 2016, werd genoemd in de categorie Materials & Chemicals. Copprint, met hoofdkantoor in Jeruzalem, maakt geleidende nano-koperinkten voor gedrukte elektronica.


De 'groene circuits'-oplossing van Copprint voor de duurzame productie van printplaten, composteerbare antennes en goedkopere fotovoltaïsche cellen wordt wereldwijd erkend. Het bedrijf ontving onlangs de Climate Solutions Prize in Israël – een investering van $1 miljoen van Capital Nature en won eerder een gouden Edison Award voor duurzaamheid en milieu-impact.


Cleantech Group ontving 25.435 nominaties uit ruim 65 landen voor de lijst van 2024. Deze bedrijven werden gewogen en gescoord om een ​​shortlist van 330 bedrijven te creëren die werden beoordeeld door de 80 leden van Cleantech Group's


Expertpanel. De uiteindelijke 100 werden gekozen op basis van de beoordeling door het panel van de innovatie, de markt en het uitvoeringsvermogen van het bedrijf.


De aanbevolen bedrijven zullen worden erkend op het komende Cleantech Forum North America op 22-24 januari in San Diego.

147 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page