top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Begrafenis van de 16-jarige jongen Arye die werd vermoord bij de aanslag in Jeruzalem


Foto via Facebook


De begrafenis is begonnen voor wijlen yeshiva-student Aryeh Chupak, een 16-jarige inwoner van de Har Nof, die woensdagochtend werd vermoord bij de gecombineerde terreuraanval in Jeruzalem.


Nadat zijn familie het tijdstip van de begrafenis had aangekondigd, kwamen honderden mensen kwamen hun laatste eer betuigen, waaronder publieke figuren en Knesset leden Itamar Ben Gvir , Bezalel Smotrich , Uri Makleb en Nir Barkat.


Rabbi Moishi, de vader van wijlen Aryeh, bracht hem in tranen een lofrede: "Ik wil gewoon afscheid nemen van mijn zoon Aryeh. Het spijt me voor jou. God gaf en God nam. Hij was een jongen die ons een lesje heeft geleerd."


Rabbi Naftali Schreiber, directeur van de Thora Talmoed waar wijlen Aryeh studeerde, voegde eraan toe: "Toen ik de Haidar opende, dacht ik dat ik de kinderen van Israël ging onderwijzen in de Thora. Een jaar geleden prees ik een leerling uit de klas van Aryeh en ik dacht niet dat ik opnieuw een andere leerling uit dezelfde klas zou prijzen."


Screenshot Twitter


"Arie voelde zich vandaag niet lekker en was aan het twijfelen of hij thuis zou blijven of niet", zei rabbijn Schreiber. "De opzichter zei hem niet te komen, thuis te blijven en te rusten. Maar hij werd sterker, stemde toe, stond op - en besloot te gaan studeren aan de yeshiva. Een man die hard vocht, zette zichzelf op een goed pad, ook al was hij had geen soepel leven. Ik kan getuigen dat niemand ooit woede in deze jongen heeft gekend. Hij wist niet wat woede was. Hij hielp iedereen op straat en hield van gezondheid.


Rabbi David Yosef, voormalig rabbijn van de wijk Har-Nof: "Wat is het verschrikkelijk om een ​​jonge man te begeleiden die nog niet zo lang geleden een bar mitswa heeft bereikt. Hij groeide op in een familie van trotse tzaddiki. Hij bracht slechts één jaar door in yeshiva en nu vergezellen we hem naar zijn wereldse huis. Wat een verschrikkelijke pijn is dit. Hij was een goede jonge jongen, geliefd bij al zijn vrienden."311 weergaven1 opmerking

1 commentaire


R Thomasson
R Thomasson
23 nov. 2022

De verklaring van Premier Lapid: "We zullen ze vinden" bestaat eigenlijk uit lege woorden. Als de terroristen worden gevonden...So What! Wat maakt dat uit? De kostenmachine gaat direct draaien:...aanhoudingen, voorarrest in een verwarmde cel, 3 maaltijden per dag, medische hulp, dure advocaten die net als haaien op een geld-brengende prooi assen, dure gerechtshof. Dan komt de detentie met de luxe met vrijetijdsbezigheden en mogelijkheid te studeren op de kosten van de staat (en de slachtoffers). Niet te vergeten het zware geouwehoer van alle mogelijke George Soros mensenrechten activisten die krokodillentranen zouden spuiten, en Israël de grond inboren met hun kritiek. Van tijd tot tijd komt ook Het Rode Kruis langs. Dat doen ze graag voor Palestijnen- maar niet voor Israeliers…

J'aime
bottom of page