top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Behandeling met cryoablatietechnologie veilig en effectief bij behandeling tumoren


ProSense-cryoablatiesysteem. Foto met dank aan IceCure Medical via ISRAEL21C


Een minimaal invasieve cryoablatietechnologie voor het bevriezen van kankerachtige en goedaardige tumoren, ontwikkeld bij IceCure Medical in Caesarea, bleek veilig en effectief in een drie jaar durende proef in de Verenigde Staten.


Uit een artikel in de Annals of Surgical Oncology blijkt dat gemiddeld 34,83 ​​maanden na behandeling met IceCure's ProSense-cryoablatiesysteem, slechts vier van de 194 patiënten opnieuw kanker kregen.


IceCure, opgericht in 2006, ontwikkelde zijn geavanceerde cryoablatie therapie op basis van vloeibare stikstof voor de behandeling van borst-, nier-, bot- en longtumoren als een veilig en snel alternatief voor chirurgische tumorverwijdering. Het systeem wordt wereldwijd verkocht, na ontvangst van FDA- en CE-goedkeuringen.


De ICE3-studie begon in 2014 en werd uitgevoerd in 19 Amerikaanse ziekenhuizen, waaronder Columbia University Medical Center en Mount Sinai Beth Israel. De deelnemers aan de studie hadden borstkankertumoren in een vroeg stadium met een laag risico die tot 1,5 cm groot waren.


Hoofdauteur Dr. Richard Fine, programmadirecteur van de Breast Surgical Oncology Fellowship en directeur van onderzoek en onderwijs aan het West Comprehensive Breast Center in Germantown, Tennessee, concludeerde dat "Cryoablatie van de borst een veelbelovend alternatief is voor chirurgie terwijl het de voordelen biedt van een minimaal invasieve procedure met minimale risico’s.”


Fine verklaarde dat de minimaal invasieve optie voor de behandeling van geschikte patiënten met een laag risico een dramatische verbetering van de zorg betekent.


"De procedure is snel, pijnloos en kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving in het kantoor van de dokter, met een minimale hersteltijd en uitstekende cosmetische resultaten," zei Fine tegen ISRAEL21C.


"Het hebben van een peer-reviewed publicatie van de tussentijdse resultaten van de ICE3 Clinical Study in een gerespecteerd medisch tijdschrift is een belangrijke mijlpaal voor IceCure bij het verstevigen van de werkzaamheid en aanpassing van zijn oplossing door de bredere medische gemeenschap voor de behandeling van bepaalde borstkankers," zei IceCure-topman Eyal Shamir.


Fine presenteerde zijn bevindingen op de recente conferentie op de Mayo Clinic School of Continuous Professional Development Conference in Rochester, Minnesota.


62 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page