top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bekende Al Jazeera journalist in Jenin omgekomen tijdens vuurgevecht tussen Palestijnen en IDF


Foto via social media


Tijdens hevige vuurgevechten tussen Palestijnse schutters en de IDF is de bekende Al Jazeera journalist Shireen Abu Akleh, 51, door kogels geraakt en omgekomen.


Abu Akleh werd naar verluidt in het hoofd geschoten en naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht waar ze dood werd verklaard.


Volgens Al Jazeera werd ze neergeschoten door Israëlische troepen. De IDF zei dat ze het incident aan het onderzoeken waren.

Uit videobeelden op social media hoor je dat een Palestijnse terrorist zegt: "We hit a soldier, hij ligt op de grond". Maar geen enkele IDF-soldaat is gewond geraakt, dus het is volkomen aannemelijk dat de Palestijnse groepen haar hebben neergeschoten

Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid heeft de Palestijnen gevraagd een gezamenlijk onderzoek te doen, dit is tot nu toe door de Palestijnen geweigerd. De dood van deze journaliste in de schoenen van Israël schuiven, komt hen namelijk wel goed uit.

Volgens het leger openden militanten tijdens de inval het vuur op de Israëlische strijdkrachten en gooiden ze explosieven naar hen, voordat de soldaten terugvuurden. Er zijn geen slachtoffers gemeld onder de Israëlische troepenmacht.


Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat Shireen Abu Akleh, een in Jeruzalem gevestigde journalist voor Al Jazeera, in het hoofd werd geraakt. Het Israëlische leger zei in een verklaring dat het onderzoekt dat verslaggevers werden geraakt - mogelijk door schoten afgevuurd door Palestijnse schutters".


Abu Akleh, 51, werd geboren in Jeruzalem. Ze begon in 1997 voor Al-Jazeera te werken en deed regelmatig verslag van de camera vanuit heel Israël, de Westelijke Jordaanoever en Gaza. Haar positie maakte haar een bekend gezicht voor tientallen miljoenen kijkers over de hele Arabische wereld.


Als er niet snel duidelijkheid komt door wie ze is doodgeschoten, kan dit voor Israël verregaande consequenties op het internationale vlak hebben.

124 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page