top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ben Gurion Airport lanceert vroege check-in voor internationale vluchten in Tel Aviv en Haifa


Screenshot YouTube


De oplossing voor Schiphol is waar Ben Gurion Airport mee begonnen is in Haifa en vanaf zondag 14 augustus uitbreidt naar Tel Aviv. Voorlopig nog naar een beperkt aantal bestemmingen maar binnenkort naar mogelijk de meeste bestemmingen vanaf Ben Gurion Airport.


In de jaren '90 was het heel gebruikelijk maar werd later afgeschaft, om de drukte op Ben-Gurion Airport te verminderen, kunnen El Al, Turkish Airlines en Pegasus passagiers een dag voor hun geplande vlucht inchecken en hun bagage afgeven


Ze kunnen zelf gaan of iemand sturen naar de Expo Compound in Tel Aviv om in te checken en hun bagage af te geven.


Passagiers hoeven dan op de dag van de vlucht slechts twee uur van tevoren op Ben Gurion Airport te arriveren en rechtstreeks naar de dutyfree gaan en vervolgens naar hun gate om in te stappen.


Voorlopig zal de service worden verleend aan passagiers die met El Al, Turkish Airlines en Pegasus vliegen, zij het alleen naar specifieke bestemmingen. El Al-passagiers ontvangen de service alleen wanneer ze naar de volgende bestemmingen vliegen: New York, Toronto, Bangkok, Phuket, Johannesburg, Londen (Heathrow) en Parijs. Passagiers van Turkish Airlines krijgen de service wanneer ze naar Istanbul, Anatolië en Dalaman vliegen, en Pegasus-passagiers krijgen de service alleen op vluchten naar Istanbul.


Een maand geleden begon een soortgelijke preflight-service in Haifa in een poging de drukte op Ben Gurion Airport te verlichten, zodat passagiers die in het gebied rond Haifa wonen hun bagage voor hun vlucht konden afgeven. Diezelfde service geldt nu ook voor passagiers in het gebied rond Tel Aviv.


Ben-Gurion Airport wordt dit reisseizoen geconfronteerd met extreme drukte, lange rijen en problemen met de bagageafhandeling. Volgens schattingen zullen naar verwachting in augustus 2,3 miljoen passagiers via de luchthaven op internationale vluchten passeren.

195 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page