top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ben-Gurion Universiteit van de Negev lanceert voorbereidend jaarprogramma in het Russisch


Aankomst nieuwe emigranten. Screenshot YouTube


De Ben-Gurion Universiteit van de Negev heeft zondag aangekondigd dat ze het programma "Aliya to Academia" hebben gelanceerd, dat bedoeld is voor Russischtaligen die in 2022 naar Israël emigreerden.


Het programma, gelanceerd in samenwerking met Israel's Education and Absorption Ministries en het Jewish Agency for Israel, zal Russischtaligen in staat stellen hun studie onmiddellijk voort te zetten en zich voor te bereiden op mogelijke toelating tot de universiteit.


"Dit unieke programma biedt de mogelijkheid om hoger onderwijs te volgen en dankzij de mensen en organisaties die het programma hebben ondersteund, kunnen deze studenten zich concentreren op hun studie en hun leven hier beginnen met volledige ondersteuning van hun behoeften", zegt Alona Kushnir, directeur van Russian- sprekende donorrelaties aan de universiteit, tegen The Jerusalem Post.


Sinds februari zijn meer dan 40.000 oliem uit Oekraïne en Rusland in Israël aangekomen. Het ministerie van Aliyah en Integratie heeft in september samen met het ministerie van Financiën een nieuw noodplan van 90 miljoen NIS voorgesteld voor de absorptie van Russische emigranten.


Het programma biedt 1.000 uur Hebreeuws onderricht, evenals zes academische cursussen die meetellen voor hun bachelordiploma. BGU zal ook cursussen in wiskunde, natuurkunde en programmeren aanbieden in het Russisch, evenals Hebreeuwse ulpan-, mentor- en aanvullende ondersteuningsprogramma's, zoals excursies door Israël om hen vertrouwd te maken met hun nieuwe huis.


"Het integreren van onderzoekers, wetenschappers en professionals uit verschillende vakgebieden, evenals jonge mensen die naar de academische wereld gaan, is een enorme meevaller voor de staat Israël", voegde Kushnir eraan toe.


61 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page