top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bennet en Lapid waarschuwen US om Iraanse Republikeinse Garde niet van terreurlijst te halen


Premier Naftali Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid. Foto via GPO


In een gezamenlijke verklaring waarschuwen premier Naftalie Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, de regering Biden tegen het mogelijke besluit om de Iraanse Republikeinse Garde van de terreurlijst te halen.


"De Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) is een terroristische organisatie die duizenden mensen heeft vermoord, waaronder Amerikanen. We weigeren te geloven dat de Verenigde Staten haar aanwijzing als terroristische organisatie zouden intrekken."


"De Iraanse Revolutionaire Garde is Hezbollah in Libanon, ze zijn de Islamitische Jihad in Gaza, ze zijn de Houthi's in Jemen, ze zijn de milities in Irak.


De IRGC is verantwoordelijk voor aanvallen op Amerikaanse burgers en Amerikaanse troepen in het hele Midden-Oosten, ook in het afgelopen jaar. De IRGC zat achter plannen om hoge Amerikaanse regeringsfunctionarissen te vermoorden.


De IRGC was betrokken bij de moord op honderdduizenden Syrische burgers, ze vernietigden Libanon en onderdrukken op brute wijze Iraanse burgers. Ze doden joden omdat ze joden zijn, christenen omdat ze christenen zijn en moslims omdat ze weigeren zich aan hen over te geven.


Ze vormen een integraal onderdeel van de meedogenloze onderdrukkingsmachine in Iran. Hun handen dragen het bloed van duizenden Iraniërs en de verpletterde ziel van de Iraanse samenleving.


De poging om de IRGC te schrappen als een terroristische organisatie is een belediging voor de slachtoffers en zou de gedocumenteerde realiteit negeren die wordt ondersteund door ondubbelzinnig bewijs. We vinden het moeilijk te geloven dat de aanwijzing van de IRGC als een terroristische organisatie zal worden verwijderd in ruil voor een belofte om de Amerikanen geen kwaad te doen.


De strijd tegen het terrorisme is een mondiale, een gedeelde missie van de hele wereld. Wij geloven dat de Verenigde Staten hun naaste bondgenoten niet in de steek zullen laten in ruil voor loze beloften van terroristen."77 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page