top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bennett bij uitreiking wings aan nieuwe piloten: "ik deed mijn best voor het land"


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Op de luchtmachtbasis Hatzerim werden donderdag de 'wings' uitgereikt aan de 36 nieuwe luchtmachtpiloten, waaronder 3 vrouwen, die in de voorhoede van de operationele speer van de IDF zullen staan ​​en de komende jaren luchtmacht missies zullen leiden.


De diploma-uitreiking vond plaats aan het einde van drie jaar opleiding van de cadetten tot gevechtsofficieren en als afgestudeerden van een academische graad aan de Ben Gurion Universiteit.


De ceremonie werd bijgewoond door president Yitzhak (Buzi) Herzog, premier Naftali Bennett, de vice-minister van Defensie, minister Alon Schuster, de chef van de generale staf, generaal-majoor Aviv Kochavi, de Luchtmachtcommandant, generaal-majoor Tomer Bar en de families van de nieuwe piloten.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


Premier Bennett zei in zijn toespraak onder andere: "Ik draag een sterke en veilige staat Israël over met rust aan zijn grenzen. Onze vijanden weten heel goed dat we ze overal ter wereld zullen vinden om de veiligheid van onze burgers te waarborgen. Ze leren dat wie plannen maakt om ons aan te vallen hier zal thuis een zware prijs betalen. Ik heb mijn best gedaan voor het land en ons volk


Persoonlijk wil ik de soldaten en commandanten van de IDF, de stafchef en alle veiligheidsdiensten – de Mossad, de ISA en de Israëlische politie – bedanken voor het zeldzame voorrecht hen te hebben geleid.


Elke keer dat ik een luchtaanval door luchtmachtpiloten goedkeurde, of een grondoperatie door IDF of strijders van de Israel National Counter Terrorism Unit, of een geheime operatie door leden van de andere agentschappen, wist ik dat we op hen konden vertrouwen. Ik deed mijn best voor het volk van Israël, voor mijn geliefde volk.


Beste afgestudeerden, namens de regering van Israël en de burgers van Israël, ik hou van jullie en vertrouw op jullie. Het volk van Israël groet u!"


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Hierna was de beurt aan president Herzog, die zei: “Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om u te bedanken, premier Naftali Bennett. Volgende week beëindig je je rol. We zullen nog kansen krijgen om uit elkaar te gaan. We hebben samengewerkt ter wille van de veiligheid van Israël, met wederzijds respect en vriendschap, altijd met onze zinnen gezet op het welzijn van het land - en hiervoor wil ik u mijn grootste dank betuigen.


“De veiligheid van de Israëlische burgers wordt dagelijks op de proef gesteld. We staan ​​voor veel uitdagingen, sommige in het zicht; anderen, verborgen. Iran strekt zijn lange terreurwapens uit naar Israël, naar onze grenzen en naar andere staten. Geen enkel land ter wereld zou toestaan ​​dat zijn onschuldige burgers alleen vanwege hun identiteit worden bedreigd.


“Vandaag ontvingen we nieuws over pogingen om Israëli's te ontvoeren en aan te vallen, en geloof me dat de Israëlische veiligheidstroepen 24/7 actief zijn in 'verijdelde' en preventieve operaties die vaak doen denken aan thrillerfilms. De werkelijkheid overtreft soms alle verbeelding.


“Ik waarschuw iedereen die erover denkt ons te proberen. We worden niet geconfronteerd met bedreigingen met onze armen over elkaar. Israël behoudt zijn vrijheid van handelen voor en waarborgt zijn eigen veiligheidsbelangen. Onze lange arm zal reiken waar we maar willen, wanneer we maar willen, met welke middelen we ook kiezen."49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page