top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bennett in open interview terwijl op hetzelfde moment door Likud georganiseerde demo's plaatsvonden


Naftalie Bennett tijdens het tv interview. Screenshot Channel 12 News


Op het moment dat er een eerste open interview met de beoogde nieuwe premier Naftalie Bennett plaatsvond vonden er door de Likud van premier Netanyahu georganiseerde demonstraties plaats voor de huizen van mogelijke overlopers uit de nieuwe coalitie.

In zijn eerste interview na ondertekening van de coalitie deal, verdedigde Yamina-voorzitter Naftali Bennett donderdag zijn besluit om een ​​machtsdelingscoalitie te vormen met Yesh Atid-leider Yair Lapid, en zei dat hij het deed “ in het belang van het land”.


Sprekend met Channel 12 Nieuws zei Bennett "de belangrijkste belofte bij deze verkiezingen was om Israël uit de chaos te halen”, zei hij. "Ik was de enige partij die noch 'Alleen Bibi' en ook niet 'Iedereen behalve Bibi' was, en daar heb ik een electorale prijs voor betaald', blijkbaar verwijzend naar het winnen van slechts 7 zetels.


“Ik begreep dat als ik me aan die woorden houd, we Israël niet uit de chaos zullen halen. Het is het gemakkelijkst om jezelf in elke belofte te verankeren, als iedereen dat had gedaan, zou er geen regering zijn gevormd en zouden we voor de vijfde keer naar de stembus moeten gaan".


Hij voegde daar aan toe dat "hij zijn kinderen had verteld dat hun vader de meest gehate persoon van het land zou worden. Maar ik legde ze uit dat ik het deed in het belang van hun land.”


Over de beschuldigingen van Netanyahu dat het een linkse regering wordt met een Arabische partij, zei Bennett :"Netanyahu heeft ook herhaaldelijk linkse partijen in zijn coalities opgenomen en met Ra'am onderhandeld toen hij in april probeerde een regering te vormen en de afgelopen dagen probeerde de inspanningen van ons probeerde te blokkeren door aan de Ra'am partij vergaande beloftes te doen".


Ondertussen vonden er door de Likud partij van Netanyahu georganiseerde demonstraties plaats voor de huizen van wie ze denken dat het overlopers kunnen zijn, waardoor de nieuwe regering uiteen zal vallen.

Zo vonden er demonstraties plaats voor de huizen van Yamina's Ayelet Shaked en Nir Orbach, terwijl Netanyahu een campagne orkestreerde om hen te overtuigen over te lopen, waarbij de hulp van prominente rabbijnen had ingeroepen om hen te bellen.


Donderdag had Netanyahu een ontmoeting met topfunctionarissen van Likud, waarin werd besloten om de inspanningen te concentreren op Knesset leden van New Hope, Ze'ev Elkin en Sharren Haskel, en Yamina's Orbach en Idit Silman, meldde de publieke omroep Kan.


In een interview met Channel 12 News zei de rabbijn van de synagoge van Orbach dat Netanyahu hem heeft gebeld om te proberen Orbach over te halen om over te stappen. Hij zei ook dat Orbach nu de oproepen van Netanyahu blokkeert en hem weigert te antwoorden.


82 weergaven0 opmerkingen
bottom of page