top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bennett roept in open brief de 'stille meerderheid' op de coalitie te redden


Premier Bennett. Foto via GPO


Een jaar nadat de regeringscoalitie was gevormd, riep premier Naftali Bennett in een open brief de "stille meerderheid" die volgens hem de regering steunt, op, om de coalitie te redden.


"Ongeveer een jaar geleden bereikte de staat Israël een van de moeilijkste momenten die het ooit heeft gekend", schreef Bennett, verwijzend naar de vier opeenvolgende verkiezingsrondes en de rellen en raketbeschietingen tijdens Operatie Guardian of the Walls.


“We stonden een paar dagen voordat we naar een vijfde verkiezingscampagne gingen die het land zou ontmantelen, en toen nam ik de moeilijkste en meest zionistische beslissing van mijn leven: een nationale regering te vormen om Israël te redden van chaos en om het land weer operationeel te maken, ' zei de premier. "Om contact te maken met mensen met een heel andere mening dan de mijne om het land te redden. Ik wist dat er een enorme gif machine tegen mij op gang zou komen, en ik nam het op mij om de menselijke verdediger van de staat Israël te zijn."


"Samen met mijn collega's in de regering hebben we Israël weer operationeel en laten groeien", voegde Bennett eraan toe. "Nu, bijna een jaar later, staan ​​wij, alle burgers van Israël, opnieuw voor een historisch kruispunt: vooruitgaan met een functionerende staat of terug verworden tot chaos, interne haat, externe zwakte en slavernij van de staat aan de behoeften van een man."


Bennett benadrukte dat er op dit moment slechts één kant op de grond actief is, "een luidruchtige en dodelijke gif machine van Otzma Yehudit hoofd Itamar Ben-Gvir, Joint List-voorzitter Ayman Odeh, oppositieleider Benjamin Netanyahu en Religieus zionistisch hoofd Betzalel Smotrich, die geweld, afpersing en massaal nepnieuws gebruiken."


De premier betreurde dat de "zwijgende meerderheid die blij is met een kalme en functionerende regering, inderdaad zwijgt en alles voor lief neemt".


"Als we niet achteruit willen gaan, moeten we allemaal in actie komen. Deze brief is de oproep tot actie."


Netanyahu en de oppositie die hij leidt, hebben de regering van Bennett consequent gegeseld omdat ze met Ra'am samenwerkt, en beweerden dat de islamitische partij terreur steunt, hoewel er iedereen weet dat Netanyahu zelf een alliantie met Ra'am heeft gezocht voorafgaand aan de formatie van de huidige regering.


In reactie op de brief van de premier zei Netanyahu's Likud partij: "Bennett's leugens kunnen het feit niet verhullen dat hij de controle over het land overgaf aan Ra'am's Mansour Abbas, de Arabische oppositiepartij van Ahmad Tibi en hun terreur ondersteunende vrienden.


"De prijzen van gas, voedsel en huisvesting breken records, terwijl Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid niets doen", zei het.


Ook deze verklaring van de Likud staat weer vol leugens om dat hetgeen wordt beweerd niet waar is.


Premier Bennett bracht een videomontage uit van Knesset leden van de oppositie die leugens verspreiden, vernietigende aanvallen op de regering lanceerden, ruziën met de politie, rechtse activisten die beelden van coalitieleiders verbrandden en linkse "verraders" noemden die de doodstraf verdienden, en nieuwsberichten over doodsbedreigingen.
62 weergaven0 opmerkingen

Komentarze


bottom of page