top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bennett: "vooruitgang bemiddelingspoging en geen veroordeling kritiek Zelensky"


Screenshot Ynet TV


Tijdens zijn toespraak op de "People of Israel"-conferentie van Ynet zei premier Naftali Bennett dat er enige vooruitgang is geboekt in de bemiddelingspoging tussen Oekraïne en Rusland, hoewel er nog grote verschillen blijven bestaan tussen de beide landen.


"De afgelopen weken hebben we enige vooruitgang gezien in de besprekingen tussen Rusland en Oekraïne, maar de verschillen over een aantal belangrijke kwesties zijn nog steeds groot", zei hij. "We zullen samen met anderen in de wereld doorgaan om de gaten te overbruggen en een einde te maken aan de oorlog, dat is het beste waarop we kunnen hopen," aldus Bennett.


Hij voegde daaraantoe dat: "de Russen oorspronkelijk de verwijdering van Zelensky en de ontwapening van het Oekraïense leger eisten, maar beide zijn nu van tafel", zei Bennett. "De basiseis van Oekraïne was om lid te worden van de NAVO, ook dat is verwijderd, dus er is enige vooruitgang. Maar zoals ik al zei, er is nog een lange weg te gaan"


Over de toespraak op maandagavond van de Oekraïense president Zelensky voor de leden van de Knesset, zei Bennett: "dat hij Zelensky niet veroordeelt voor zijn kritiek op Israël en vergelijkingen van de Russische invasie van zijn land met de Holocaust".


"Persoonlijk geloof ik niet dat de Holocaust moet worden vergeleken met een andere gebeurtenis. Het was een unieke gebeurtenis in de menselijke geschiedenis met een methodische en industriële uitroeiing van een natie in gaskamers. Een ongekende gebeurtenis", zei hij.


"Zijn land en zijn volk bevinden zich in een zeer zware oorlog", zei Bennett. “Vele honderden doden, miljoenen vluchtelingen. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om in zijn schoenen te staan, maar persoonlijk ben ik van mening dat de Holocaust met niets vergeleken mag worden", aldus Bennett.


"In dit stadium ben ik bezig met praktische manieren om te helpen," zei Bennett. "Israëli's zouden trots moeten zijn op wat we doen voor de burgers in Oekraïne. Vanaf het eerste moment hebben we vliegtuigen gestuurd met tonen van medische apparatuur en medicijnen. We helpen in veel opzichten, ook bij bemiddelingspogingen".101 weergaven0 opmerkingen
bottom of page