top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Benny Genish, 70: Gepensioneerde elektricien was de 'ruggengraat van het gezin'. Vermoord door Hamas-terroristen op Zikim Beach op 7 oktober

Benny Genish. Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Benny Genish, 70, uit Ashkelon, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen op het Zikim-strand.


Genish, een gepensioneerde elektricien, vertrok die zaterdagochtend vroeg om te gaan vissen aan de kust met zijn goede vriend Danil Kimenfeld . Zijn lichaam werd pas bijna tien dagen later ontdekt en geïdentificeerd. Hij werd op 17 oktober in Ashkelon begraven.


Hij laat zijn zoon Yosi en vier kleinkinderen achter, en zijn broers en zussen Yoram, Gideon en Esther. Zijn vrouw Leah stierf in 2022, zoals ook zijn broers Victor en Herzl eerder stierven.


Volgens een lofrede op een gedenkplaats in Ashkelon opende hij veertig jaar geleden zijn eigen elektriciensbedrijf en werkte hij in huizen en bedrijven in de hele stad.


“Degenen die hem kenden, spraken over een genereuze man, die altijd de behoefte voelde om te helpen, professioneel advies te geven, te begeleiden en te ondersteunen”, luidt de grafrede. Hij stond in Ashkelon bekend vanwege zijn liefde voor voetbal en vanwege zijn regelmatige vistrips met zijn vrienden op het Zikim-strand, waar hij uiteindelijk werd vermoord. Op zijn laatste momenten belde hij zijn zoon en zei: “Yosi, zorg goed voor je vrouw Cheli en de kinderen”, aldus de grafrede.


Zijn vier kleinkinderen, voegde het eraan toe, "waren Benny's hele wereld, en hij was hun anker."


Zijn nichtje, Einav Genish, schreef op weg naar zijn begrafenis: ‘Ik zag een wolk in de vorm van een hart en ik glimlachte. Ik vertelde iedereen dat het waarschijnlijk een teken was dat je nu kalm bent. Dat je in alle rust afscheid neemt.”


“Onze Benny, je was zo geliefd bij de mensheid, je hebt je hart en je huis voor iedereen geopend”, voegde Einav eraan toe. “Je was een inspiratie voor ons, de ruggengraat van de familie. Met je eindeloze steun van je familieleden en je toegewijde zorg voor Leah heb je ons geleerd wat oneindige toewijding is... met je boeiende glimlach verlichtte je overal waar je ging, je hield van het leven en meer dan wat dan ook, je hield van Leah, Yosi, Cheli en de kleinkinderen .”

188 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page