top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Benzineprijs stijgt 1 december met NIS 1 (€ 0,28)


Screenshot YouTube


De tijdelijke verlaging van de accijns op brandstof die het demissionaire Israëlische kabinet heeft ingevoerd, wordt naar het zich laat aanzien met slechts twee weken verlengd en loopt af op 1 december. Dat blijkt uit een ontwerpbesluit dat het ministerie van Financiën in een verkorte procedure heeft gepubliceerd.


Als de verordening niet wordt verlengd, zal de brandstofprijs dinsdagavond stijgen met ongeveer NIS 0,50 (€ 0,14) per liter benzine. De huidige prijs bij tankstations, na de verlaging van de accijns, is NIS 6,46 per liter die wordt dan NIS 6,60 (€ 1,86). De kosten voor de staat om de verordening met twee weken te verlengen, worden geschat op 75 miljoen euro, boven op de bijna NIS 2 miljard die de staatskas is kwijtgeraakt sinds de belastingverlaging in april werd ingevoerd, meldt Globes.


Als het einde van de belastingverlaging wordt uitgesteld, zullen de brandstofprijzen stijgen bij de volgende prijsherziening, die begin december van kracht wordt. De prijs zal dan met ongeveer NIS 1 (€ 0,28) per liter stijgen, wat ongeveer NIS 50 (€14,20) toevoegt aan de kosten van het vullen van de brandstoftank van de gemiddelde auto.


Netanyahu beloofde in zijn verkiezingscampagne om de brandstofprijs te verlagen, maar hij zal worden begroet met een forse prijsstijging.

52 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page