top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bewoners van door raket getroffen flatgebouw in Ashdod proberen leven weer op de rails te krijgen


Israëls publieke omroep KAN ging op bezoek bij de bewoners van een door een van de ruim 4.300 Hamas raketten getroffen flatgebouw in Ashdod, waar 14 gezinnen wonen die nu in een hotel verblijven omdat ze niet naar huis kunnen terugkeren.


Neem bij voorbeeld Malka en Michael Stilerman, Michael zit in een rolstoel - elke keer als het luchtalarm afgaat moesten in de hal bij deur proberen te schuilen voor de raketten.

Zij hebben geen beveiligde ruimte in hun appartement en de schuilkelder is voor hen niet binnen 15 seconden te bereiken.

De raket die afgelopen maandag insloeg, heeft hun huis volledig verwoest. Michael raakte lichtgewond en blijft in het ziekenhuis.

Malka Stilerman. Screenshot YouTube


"Ik zou niet weten hoe we opnieuw moeten beginnen" zegt een emotionele Malka tegen KAN . Ik kan het je niet eens vertellen. Het is zo moeilijk."


“Ik huil niet omdat ik moet proberen verder te leven. Ik heb kleinkinderen en achterkleinkinderen ', zei ze. "Ik moet leven zodat het goed gaat met hen."


Haar buurvrouw Klara Sackler kwam helpen om een ​​deel van de bezittingen van de familie te redden. "Het is een explosie in je hart als je zoveel jaren zo hard hebt gewerkt, en in één seconde is het allemaal weg", zei Sackler.

Klara Sackler. Screenshot YouTube


Rivka Gorinstein probeerde zoveel mogelijk te verzamelen als ze kon redden uit de ruïnes van wat eens haar huis was. 'Wat hier is gebeurd, is een ramp', zei ze. "Het zal lang duren om het op te lossen."


Ondertussen zei Esther Ruth Katz dat er bijna een gevoel van opluchting was na de raketinslag, na zoveel dagen van spanning.

“Na de explosie en de inslag kom je bijna tot rust. Het is nu gebeurd en dat is het. Er is geen angst meer. We hebben het meegemaakt en het is voorbij, 'zei ze.


Katya Ogbonna, wiens echtgenoot Ibezito, de Nigeriaanse voetballer, bij de explosie licht gewond raakte door granaatscherven, legde Kan uit dat de nachtmerrie zelfs na de aanval voortduurt.

Katya Ogbonna. Screenshot YouTube


"We tellen de explosies van de raketten en onderscheppingen en het zijn er elke keer meer dan tien," zei Ogbonna. "Wanneer eindigt dit? Het houdt niet op. "


Ze vertelde over de eerste momenten waarop de sirene loeide, en daarna over de inslag.


“Ik ging op mijn twee kleine dochters liggen om ze te beschermen en toen was er plotseling overal exploderend glas. Mijn man werd in de lucht gegooid," zei Ogbonna. “Het hele huis is nu een ruine van gebroken glas. We kunnen daar niet naar terug."46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page