top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bezoek met ons Ein Gedi bij de Dode Zee (video)


Een van de watervallen in Ein Gedi. Screenshot YouTube


Met David Hyman, een Israëlische professionele gids, bezoeken we Ein Gedi, de perfecte plek als je houdt van wandelen in de natuur, dieren in het wild, waterpoelen, Bijbelse geschiedenis, uitzicht op de woestijn en een beetje uitdaging. Ein Gedi ligt in de woestijn van Judea, op ongeveer een uur rijden van Jeruzalem, op een hoogte van 400 meter onder de zeespiegel, dus verwacht warm weer en veel zon.


Als je vroeg in de ochtend aankomt, kan je naar de hogere niveaus van het park klimmen en de Dodim-grot en de Chalcolithische tempel bezoeken en heb je een betere kans om de lokale wilde geiten te zien - de Nubische steenbok die vrij rondloopt op de steile kliffen.


De grootste attractie van Ein Gedi zijn de zoetwaterstromen die door de wadi stromen en koele poelen, watervallen en ontspannende rustplekken creëren. lees zeker het krachtige Bijbelse verhaal (1 Samuël: 24) over de jonge David die zich verstopte in de grot van Ein Gedi voor koning Saul. Het is verbazend te ontdekken hoe de Bijbelse beschrijving van Ein Gedi niet is veranderd sinds deze gebeurtenis 3000 jaar geleden plaatsvond. De woestijn, de kliffen, de wilde geiten, de grot en zelfs de exacte naam van de oase die niet is veranderd.
162 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page