top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bezoek met ons het Timna Park in de zuidelijke Negev woestijn (video)


Screenshot YouTube


Met professionele gids David Hyman, gaan we dit woestijnwonder in het zuidelijke deel van Israël verkennen, 30 minuten ten noorden van Eilat. Timna Park herbergt vele natuurlijke wonderen en onze tour concentreert zich op de top vier locaties.


1. De oude kopermijnen zijn de oudste ter wereld en dateren uit het 5e millennium v.Chr. tot de chalcolithische periode. Deze mijnen werden uitgehouwen in de zachte witte zandsteen op zoek naar de aderen die kopererts vervoeren. door deze mijnen kruipen en de koperaders aanraken is mogelijk en lonend.

2. De zandstenen bogen zijn natuurlijke fenomenen gecreëerd door de verwering van de roze zandsteen, prachtige rotsformaties zijn zichtbaar rondom Timna Park, maar onze favoriet is om in de boog te klimmen en te genieten van de wind en het uitzicht in de schaduw. Werkelijk verbluffend

3. Solomons-pilaren zijn de naam die wordt gegeven aan drie majestueuze verticale pilaren die zijn gemaakt van rode zandsteen en een smalle kloof creëren met majestueuze bezienswaardigheden.

4. Het Egyptische heiligdom voor de godin Hathor bevindt zich net onder de pilaren van Salomo. Het heiligdom werd compleet onthuld en het meest interessant is de koperen slang die erin werd gevonden, die ons herinnert aan de koperen slang gemaakt door Mozes en genoemd in het boek Numeri


86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page