top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Biden tegen Channel 12 News: "geweld tegen Iran is laatste redmiddel"


Yonit Levie met president Biden. Screenshot YouTube


Vlak voordat hij naar Israël vertrok, gaf de Amerikaanse president Joe Biden een interview aan Yonit Levy van Channel 12 News, waarin hij beloofde dat Iran niet nucleair zou zijn in zijn dienst, en hij legde uit waarom een ​​overeenkomst met Iran nodig was, ondanks Israëlische oppositie, en verduidelijkte hoe de toekomst tussen Israël en Saoedi - Arabië eruit zou zien.


Het werd een interview dat best bijzonder mag worden genoemd, niet alleen hoe Biden vertelde over zijn ontmoeting met Golda Meir, maar ook over zijn vriendschappen met de verschillende Israëlische leiders.


Ook ging Biden in op de huidige situatie met Iran. Zo zei hij op de vraag of de VS geweld zouden gebruiken om het nucleaire programma van Iran te stoppen “als laatste redmiddel, ja, Iran kan geen kernwapen krijgen", zei hij.


Door te zeggen dat "het enige dat gevaarlijker is dan het Iran dat nu bestaat, een Iran met kernwapens is," probeerde Biden uit te leggen waarom hij vindt dat de Iran deal weer tot leven moet worden gewekt.


Het gehele Engelstalige interview kunt u via deze link op de Hebreeuwse pagina van Channel 12 News bekijken.78 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page