top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bij actie van IDF, ISA, grenspolitie en "Yamam" in Jenin 6 Palestijnen gedood


Foto IDF-woordvoerder


Eerder deze ochtend voerden Israëlische veiligheidstroepen, waaronder de IDF, ISA, de Israëlische grenspolitie en de "Yamam"-politiediensten, een terrorismebestrijdingsoperatie uit in het centrum van het Jenin kamp.


De veiligheidstroepen opereerden om een terreurgroep van de terreurorganisatie Islamitische Jihad te arresteren. Hierbij zijn volgens de IDF zes Palestijnen om het leven gekomen, volgens de Palestijnse autoriteiten zijn negen Palestijnen om het leven gekomen.


De operatie was gebaseerd op nauwkeurige inlichtingeninformatie van de ISA, die de “Yamam”-politiediensten, de Israëlische grenspolitie, de IDF en de ISA-troepen naar de residentie in het Jenin kamp leidde waar de verdachten zich bevonden.


De ruines in Jenin. Foto Channel 12 News


Tijdens de operatie openden het terroristenteam het vuur op de Israëlische veiligheidstroepen. Er ontstond een kruisvuur, waarbij drie terroristen werden geneutraliseerd.


Twee van de gedode terroristen. Foto via social media


De terroristen van de Islamitische Jihad waren nauw betrokken bij het uitvoeren en plannen van meerdere grote terreuraanslagen, waaronder schietpartijen op IDF-soldaten en Israëlische burgers.

Tijdens de operatie opereerden de veiligheidstroepen in het gebouw waarin de verdachten zich bevonden. Twee gewapende verdachten werden geïdentificeerd die het toneel ontvluchtten maar werden geneutraliseerd door de veiligheidstroepen.


IDF-drone wordt neergeschoten:

Sommige van de gedode mannen werden genoemd, waaronder de 24-jarige Saeb Essam Mahmoud Azriqi, de 26-jarige Izzidin Yassin Salahat, Abdullah Marwan al-Ghoul en Moatassem Abu al-Hassan.

Salahat werd door de Palestijnse media geïdentificeerd als lid van de Al-Aqsa Martelarenbrigades, een terreurgroep die losjes gelieerd is aan de regerende Fatah-partij van de PA, en als lid van de veiligheidsdiensten van de PA.


Een van de verdachten die zich in het gebouw bevond, gaf zich over aan de veiligheidstroepen. Soldaten van de gevechtstechniek van de IDF kwamen het gebouw binnen om twee explosieven die door de verdachten werden gebruikt tot ontploffing te brengen, waar er nog een gewapende verdachte was die ter plaatse door de soldaten werd geneutraliseerd.

Tijdens de operatie om de terroristen te arresteren, openden extra gewapende verdachten het vuur op de veiligheidstroepen, die reageerden met scherp vuur. Treffers werden geïdentificeerd. Claims met betrekking tot extra slachtoffers tijdens het vuurgevecht worden onderzocht.

Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.

140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page