top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bij arrestatie 2 gezochte Palestijnen zijn in een vuurgevecht 10 Palestijnen gedood en 102 gewond


Foto IDF-woordvoerder


Tijdens een poging van Israëlische troepen om in Nablus twee gezochte Palestijnen te arresteren, kwamen de troepen zwaar onder vuur te liggen, zijn tijdens dit vuurgevecht 10 Palestijnen omgekomen en 102 gewond geraakt.


Na een gezamenlijke op inlichtingen gebaseerde antiterrorisme-activiteit van de IDF, de Israëlische grenspolitie en ISA in de stad Nablus, werden drie gezochte verdachten geneutraliseerd die betrokken waren bij het uitvoeren van schietpartijen in Judea en Samaria en het plannen van aanslagen in de nabije toekomst.


Door gerichte inlichtingen en andere operationele inspanningen identificeerde de ISA de gezochte verdachten in een schuilplaats in de stad Nablus.


Nadat ze het gebouw hadden omsingeld, vroegen de veiligheidstroepen de verdachten om zichzelf aan te geven. Nadat ze weigerden en op de troepen schoten, opereerden de veiligheidstroepen om de terroristische ploeg te dwarsbomen.


Tijdens de pogingen om de terroristen te arresteren, werd een van de gezochte verdachten die het gebouw ontvluchtte, door de strijdkrachten geneutraliseerd. Twee extra gezochte verdachten openden het vuur, waardoor een vuurgevecht met Israëlische troepen ontstond, waarbij de twee verdachten werden geneutraliseerd.De gezochte verdachten waren de 24-jarige Husam Assalim, een van de senior agenten van de terroristische groepering "Lion's Den", naar verluidt in het verleden betrokken waren geweest bij talloze aanvallen op Israëlische nederzettingen en bij de dood van een IDF-soldaat afgelopen oktober.

De 24-jarige Muhammad 'Aa Fatah, was ook een medewerker van de terroristische organisatie Islamitische Jihad, die schietaanvallen uitvoerde op IDF-soldaten in Judea Samaria.


De 24-jarige Wallid Dachil, een agent van de terroristische groep "Lion's Den" die schoot op IDF-soldaten in Judea en Samaria.


Tijdens de contraterroristische activiteit schoten gewapende verdachten zwaar op de strijdkrachten, die reageerden met scherp vuur. Treffers werden geïdentificeerd. Verder slingerden verdachten stenen, explosieven en molotovcocktails naar de strijdkrachten. Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


In het pand waarin de gezochte verdachten zich bevonden, hebben de agenten munitie en twee wapens gevonden en in beslag genomen.


Foto IDF-woordvoerder


Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid meldde dat negen mensen werden gedood en ten minste 97 anderen raakten gewond als gevolg van het vuurgevecht. Ze werden geëvacueerd naar het Rafidia Surgical Hospital in de stad


De militaire woordvoerder van Hamas, Abu Obeida, waarschuwde dat de facties in de Gazastrook "hun geduld verliezen" omdat onder de doden leiders van de lokale tak van de Palestijnse Islamitische Jihad en andere lokale terroristische groeperingen waren.
432 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page