top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bij arrestatie van een terrorist door de IDF zijn 2 Palestijnen omgekomen


De gevonden wapens. Foto IDF-woordvoerder


Donderdagavond ondernamen IDF, Shin Bet en politie-eenheden een gezamenlijke operatie om op basis van inlichtingeninformatie van de Shin Bet, Mohammed Alauna, een inwoner van Kabatia te arresteren, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een groot aantal terroristische activiteiten en het plannen van aanslagen.


Tijdens deze activiteit in het dorp Kavatia in Menasha vluchtte de gezochte man samen met een andere verdachte en schoten de troepen op hen. De gezochte persoon werd aangehouden en bij de andere verdachte is een verwonding geconstateerd.


Ook schoten de jagers op een schutter die vanuit een voertuig op hen schoot, er werd een treffer gedetecteerd. Een M-16-wapen van de schutter werd door de strijdkrachten in beslag genomen.


Volgens het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit werd Habib Mohammed Abdul Rahman Kamil, 25, gedood.

Daarna ontstond geweld toen verschillende verdachten stenen naar de strijdkrachten gooiden. De jagers schoten op een centrale onruststoker, er werd een treffer gedetecteerd en er werden geweerschoten gehoord in het gebied.


Volgens de Palestijnen werd hierbij de 18-jarige Abdul Hadi Fakhri Youssef Nazzal gedood.

Alle troepen verlieten daarna het dorp en de gearresteerde terrorist persoon is voor verder onderzoek naar de veiligheidsdienst gebracht.87 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


R Thomasson
R Thomasson
Jan 13, 2023

Nou, Magere Hein had een drukke dag daar in Kabatya. Het was voor hem KASSA! Mijn moeder zei altijd: Ga met Jezus, dan ga jij niet alleen! Maar aangezien Jezus heeft geen interesse aan zulke gasten, laat hij het werk over aan professionals.

Like

GERT reininga
Jan 13, 2023

Sterkte

Like
bottom of page