top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bij gecombineerde carramming en steekpartij in Ra'anana zijn 19 mensen gewond geraakt

Foto United Hatzalah


Maandagmiddag werden in Ra'anana gecombineerde ram- en steekaanvallen gemeld, waarbij meer dan een dozijn mensen gewond raakten.


Een terrorist heeft een vrouw neergestoken, een auto gestolen en op verschillende locaties carramaanvallen uitgevoerd, bevestigde de Israëlische politie.


De terrorist wisselde na de crash driemaal van voertuig, aldus de politie. De terrorist was een man van in de veertig uit Hebron die is later gearresteerd.


Twee mensen raakten lichtgewond nadat ze waren overreden in Haroshet Street, waar ook een 66-jarige man ernstig werd neergestoken.


Drie van de slachtoffers verkeren in het algemeen in ernstige toestand, de overigen zijn overwegend licht gewond geraakt.


De gewonden werden overgebracht naar het Meir Medisch Centrum in Kfar Saba en het Rabin Medisch Centrum-Beilinson Ziekenhuis in Petah Tikva.


Viola Hachmon, een paramedicus van Magen David Adom (MDA) die eerste hulp verleende in Ahuza Street, vertelde The Jerusalem Post: “Dit is een zeer moeilijke gebeurtenis met veel gewonden. Voor zover ik weet is iedereen al geëvacueerd naar verschillende ziekenhuizen, waaronder degenen die in kritieke toestand verkeren."


Een voorbijganger die getuige was van het begin van een vermoedelijke autoramaanval in Ra'anana, vertelt Army Radio dat “het allemaal in een seconde gebeurde.”


“We hoorden het geluid van een botsing, alsof een auto tegen een andere auto botste”, zegt Eden Arzi. “We zagen de chauffeur een vrouw gaan neersteken en zij rende weg, en [de chauffeur] stak een 60-jarige man neer terwijl er op de achtergrond een hoop geschreeuw klonk, totdat hij op de grond viel.”


Een andere getuige vertelt Haaretz: “Ik zag iemand drie mensen neersteken naast het winkelcentrum, een auto stelen en er mensen mee overreden.”

526 weergaven0 opmerkingen
bottom of page