top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bij inval door IDF in Jenin is terrorist die 2 broers doodde gedood

Bijgewerkt op: 8 mrt. 2023


Foto IDF-woordvoerder


Veiligheidstroepen opereerden in het Jenin kamp en doodden de persoon die verdacht werd van het uitvoeren van de schietpartij in Huwara waarbij twee Israëlische broers werden gedood; Tegelijkertijd arresteerden de soldaten in de stad Nablus twee van de zonen van de gezochte verdachte die verdacht werden van hulp bij de terreuraanslag.

Palestijnse gezondheidsfunctionarissen zeiden dat ten minste zes mensen zijn omgekomen bij de gevechten en dat nog eens tien gewond zijn geraakt, waarvan twee ernstig.


Foto IDF-woordvoerder


Na een gezamenlijke operatie van de IDF, de "Yamam"-politiediensten, ISA en de Israëlische grenspolitie in het Jenin kamp, werd de gezochte verdachte Abd al-Fattah Hussein Ibrahim Gharusha, een Hamas-terrorist, korte tijd geleden geneutraliseerd. Hij werd verdacht van het uitvoeren van de schietpartij bij de stad Huwara op 26 februari 2023, waarbij IDF-stafsergeant Hillel Menahim Yaniv en zijn broer Yagel Yaakov Yaniv werden vermoord.


Abd al-Fattah Hussein Ibrahim:

De strijdkrachten gebruikten vanaf de schouder afgevuurde raketten en aanvullende middelen in de richting van de woning waarin de gezochte verdachte was gebarricadeerd.

Tijdens de activiteit schoten gewapende verdachten zwaar op de strijdkrachten, die reageerden met scherp vuur. Er is een treffer vastgesteld. Onder de andere gebeurtenissen werden gewapende verdachten geïdentificeerd die vanuit een ambulance het vuur op de soldaten openden en het voertuig daarbij als schild gebruikten.Bovendien werden explosieven en steenblokken naar de strijdkrachten geslingerd en vonden er in het gebied meerdere gewelddadige rellen plaats. De troepen reageerden met middelen om oproer te verspreiden en met scherp vuur. Er is een treffer vastgesteld. Tijdens de activiteit vielen twee drones, die worden onderzocht.


Tegelijkertijd opereerden IDF-soldaten in de stad Nablus en arresteerden twee zonen van de gezochte verdachte, die verdacht worden van medeplichtigheid aan en planning van de terreuraanslag. Beiden werden overgedragen aan veiligheidstroepen voor verder verhoor.De Palestijnse Autoriteit veroordeelde de inval en riep de VS op om Israël onder druk te zetten om dergelijke operaties stop te zetten.


"De Israëlische regering draagt ​​de verantwoordelijkheid voor deze gevaarlijke escalatie, die de situatie dreigt op te blazen en alle pogingen om de stabiliteit te herstellen tenietdoet", zei Nabil Abu Rudeineh, een woordvoerder van PA-president Mahmoud Abbas.193 weergaven1 opmerking
bottom of page