top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bij schietpartij in City of David 2 zwaargewonden, terrorist uitgeschakeld


Screenshot video


Bij een schietpartij in de City of David in Jeruzalem zijn een vader van in de 40, en zoon van in de twintig in ernstige maar stabiele toestand door MDA-teams geëvacueerd naar het Shaare Zedek ziekenhuis in de stad. De twee, beiden vrijwilliger bij de MDA hebben schotwonden.


Een gewapende burger die in de buurt was, heeft de terrorist geneutraliseerd, die daarbij ernstig gewond raakte.


Het moment van de aanslag:

De terrorist blijkt een 13-jarige jongen uit Oost-Jeruzalem te zijn, die zwaargewond is.


Screenshot social media Channel 13 News


Op beelden die op social media worden gedeeld zijn schoten te horen:MDA-paramedicus Fadi Dekidek zei: "We waren snel ter plaatse en zagen twee mensen met schotwonden in hun bovenlichaam. Een 47-jarige man en een 23-jarige jongeman brachten we snel met levensreddende medische behandeling naar de intensive care naar het Shaare Zedek ziekenhuis, met de jonge man in ernstige toestand en de tweede man in matige tot ernstige toestand."

Kort na de aanslag in de Stad van David begonnen de moskeeën in Jenin en de Gazastrook al vreugdekreten te slaken.


Hamas verwelkomde de aanval in de City of David. "De heldendaden in Jeruzalem en andere gebieden drukken het standpunt van het verzet uit dat de reactie niet laat op zich laat wachten en dat de vijand een prijs begint te betalen voor zijn misdaden", zei Abd al-Latif al-Kanou, een van de woordvoerders van de organisatie. "Onze mensen zullen hun revolutie tegen de zionistische bezetting en haar hordes kolonisten voortzetten, en ze zullen een hoge prijs betalen voor hun misdaden en agressie tegen onze mensen en onze heilige plaatsen."318 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page