top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bij terreuraanslag op cafe in Tel Aviv zijn drie mensen gewond geraakt, dader geneutraliseerd


Screenshot Twitter


Twee jonge mannen raakten ernstig gewond en een ander raakte lichtgewond bij een schietpartij donderdagavond op Dizengoff Street, bij een café. De MDA-teams die ter plaatse arriveerden, behandelden de gewonden en evacueerden ze naar het Ichilov ziekenhuis in de stad.


De terrorist, Ma'tez Khawaja , 23 jaar oud uit het dorp Nilin bij Ramallah, die eerder twee keer gevangen zat, werd gedood na een vuurgevecht met politieagenten en gewapende burgers.


De terrorist. Screenshot video Twitter


Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de terrorist bij Dizengoff Street aankwam, op drie voetgangers schoot en het toneel ontvluchtte. Politieagenten die ter plaatse werden geroepen en burgers die wapens droegen, identificeerden de terrorist en neutraliseerden hem aan het einde van een vuurgevecht. De politie onderzoekt nog of er nog meer bij betrokken zijn. De beoordeling in de veiligheidsinrichting is echter dat hij alleen handelde.

De politie zei dat de Palestijnse aanvaller het vuur opende op mensen buiten het café op de hoek van Dizengoff Street en Ben Gurion Street, een typisch bruisende wijk op donderdagavond. Vervolgens vluchtte hij weg terwijl hij op andere mensen in het gebied schoot, voordat hij korte tijd later werd doodgeschoten in een vuurgevecht met politieagenten.


Het Ichilov ziekenhuis meldde vanmorgen dat "de toestand van de twee gewonden van de aanval van gisteravond nog steeds zeer ernstig is. De eerste ligt in levensbedreigende toestand op de algemene intensive care en de tweede op de neurochirurgische intensive care. Beiden zijn verdoofd en beademd. De derde gewonde verkeert in milde tot matige toestand en ligt in het ziekenhuis op de afdeling plastische chirurgie."


Een ooggetuige van de aanval vertelde Ynet: “Ik zag een terrorist en ik verstopte me. Ik zag politieagenten naar de hoek van het gebouw rennen. Er ontstond een vuurgevecht tussen hen. Hij kwam achter het gebouw vandaan en ze neutraliseerden hem”, zei de ooggetuige.


Moment dat terrorist werd uitgeschakeld:

De terreurgroep Hamas zei dat al-Khawaja lid was van zijn gewapende vleugel. Hij had geen inreisvergunning voor Israël toen hij de aanval uitvoerde.


In een verklaring zei Hamas dat de aanval een "natuurlijke reactie" was op recente dodelijke Israëlische militaire invallen op de Westelijke Jordaanoever, maar nam niet expliciet de verantwoordelijkheid voor de schietpartij.


170 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page