top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Binnenkort wordt een zoekmachine gelanceerd voor kleding-shoppers met een handicap


Adaptieve kleding en inclusiviteit kunnen samensmelten tot functionele en trendy ontwerpen. Foto met dank aan Palta via ISRAEL21c


De in Tel Aviv gevestigde inclusieve modepionier Palta lanceert wat oprichter Shay Senior omschrijft als 's werelds eerste datagestuurde zoekmachine voor inclusief winkelen., ofwel voor mensen met een handicap.


Gepland om op tijd live te gaan voor de kerstinkopen in december, promoot Palta's platform inclusieve in plaats van adaptieve kleding.


"Aanpasbare kleding is duurder geprijsd en beperkt de klant tot specifieke collecties", legt Senior uit, "terwijl inclusief ontwerp ervoor zorgt dat het past bij de behoeften van een zo breed mogelijk scala aan individuen, zodat merken geen bestaande klanten verliezen en ook geen nieuwe klanten toevoegen. ”


De technologie helpt merken hun producten te analyseren via een scoresysteem voor inclusiviteit en helpt klanten die producten gemakkelijk te vinden.


“Veel merken hebben al producten die passen bij de behoeften van mensen met een handicap, maar ze weten het niet en de klanten weten het niet. Elk [geschikt] product dat we vinden, komt automatisch op ons platform terecht met een specifieke beschrijving die de klant met een handicap helpt, van kinderen tot ouderen”, zegt Senior tegen ISRAEL21c.


"Het zal merken helpen om hun website of winkel aan te passen aan de behoeften van individuen, en zal die individuen helpen vinden waarnaar ze op zoek zijn."Senior richtte Palta Clothes op in 2018 met sociaal activist en motiverende spreker Netanel Yehuda Halevi, die spierdystrofie had en afgelopen september overleed.


Nadat Palta Clothes in 2020 de Israëlische Paralympische delegatie naar Tokio had uitgerust, begonnen veel atletiekoutfits contact op te nemen met de partners voor overleg.


"We realiseerden ons dat onze knowhow - het analyseren van de behoeften van mensen met een handicap en dat vertalen in kleding - het product is dat we aan de industrie moeten leveren", zegt Senior. Hij noemt het 'certification as a service'.


Palta stelt merken en retailers in staat om te voldoen aan de behoeften van de 1,6 miljard mensen met een handicap, door middel van data-onderzoek, participatie van de gemeenschap en innovatieve ontwerpmethodologie.


Palta-oprichter en CEO Shay Senior. Foto met dank aan Palta Clothes via ISRAEL21c


“Onze technologie helpt merken die meer inclusief willen zijn, en helpt klanten die kleding willen kopen die bij hun behoeften past. Dit bespaart hen tijd, creëert onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat ze comfortabel kunnen winkelen.”


Meer dan 50 organisaties over de hele wereld erkennen de certificeringscriteria van Palta en werken samen met Palta om de beschikbaarheid van inclusieve mode te verbeteren. Palta biedt ook gepersonaliseerde winkelbegeleiding voor mensen met een handicap.


Senior is nu op zoek naar investeerders om de lancering van Palta's zoekmachine te ondersteunen.


Klik hier voor meer informatie, of om je aan te melden voor een inclusieve modenieuwsbrief.

42 weergaven0 opmerkingen
bottom of page