top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Biotechnologiebedrijf Pluristem, en voedselproducent Tnuva, starten platform voor gekweekt vlees


Hamburger van gekweekt vlees. Screenshot YouTube


Pluristem Therapeutics Inc., een toonaangevend biotechnologiebedrijf uit Israël, en Tnuva Group de grootste voedselproducent van Israël, hebben de lancering aangekondigd van een innovatieve samenwerking voor de ontwikkeling, productie en commercialisering van op gekweekte cellen gebaseerde producten voor de voedingsindustrie.


De samenwerking begon met de oprichting van een nieuw bedrijf (“NewCo”), dat exclusieve, wereldwijde, royalty dragende licentierechten zal ontvangen om Pluristem's eigen technologie, intellectuele eigendom en knowhow te gebruiken voor gebruik op het gebied van kweekvlees.


Tnuva Group zal $ 7,5 miljoen investeren in NewCo, volgens een pre-money waardering van $ 40 miljoen, met de optie om tot een extra $ 7,5 miljoen te investeren over een periode van 12 maanden na de sluiting.


NewCo zal haar eigen financiering en middelen gebruiken om haar missie te promoten met een toegewijd managementteam en personeel, en Pluristem zal de oprichting, onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van NewCo ondersteunen op grond van een dienstenovereenkomst. Tnuva zal het R&D-platform leveren om consumentenproducten te ontwikkelen en zal de voorkeur krijgen voor marketingrechten voor alle ontwikkelde NewCo producten in Israël.


Pluristem heeft de toonaangevende capaciteit om cellen voor commercieel gebruik te ontwerpen, ontwikkelen en produceren. In de afgelopen twee decennia heeft het bedrijf een eigen driedimensionaal (3D) uitbreidingsplatform ontwikkeld dat op een kosteneffectieve manier hoogwaardige cellen kan produceren met consistentie van batch tot batch.


Volgens de schattingen en plannen van beide partijen is NewCo van plan om in 2022 zijn technologische Proof of Concept te presenteren, met als doel zijn eerste rauwe kweekvleesproduct in 2023 te lanceren.


Als onderdeel van de samenwerking kunnen de partijen de samenwerking uitbreiden tot gekweekte zuivel- en gekweekte visproducten door afzonderlijke, nieuwe ondernemingen op te richten.


Haim Gavrieli, voorzitter van Tnuva Group zei: “Onze samenwerking met Pluristem maakt deel uit van de uitvoering van de strategie en visie van Tnuva Group. Tnuva streeft ernaar om de alternatieve eiwitindustrie in Israël te leiden en om wereldwijd uit te blijven breiden in de industrie. We hebben ervoor gekozen om met Pluristem samen te werken omdat we geloven dat het een van de meest geavanceerde cel productietechnologieën ter wereld bezit. We verwachten dat de samenwerking tussen de bedrijven een revolutie teweeg zal brengen in de gekweekte voedingsindustrie en de volgende generatie alternatieve eiwitten zal ontwikkelen.”


Zami Aberman, voorzitter van Pluristem zei : “Beide partijen zijn toonaangevende bedrijven in hun vakgebied, elk met bewezen ervaring en enorme capaciteiten, en de samenwerking tussen ons heeft een enorm potentieel om te leiden naar een betere toekomst voor de voedingsindustrie. De samenwerking met Tnuva ondersteunt de strategie van Pluristem om partnerschappen aan te gaan die gebruik maken van het op cellen gebaseerde technologieplatform. Nu we deze samenwerking met Tnuva aangaan, is Pluristem nog steeds toegewijd aan zijn kernactiviteit: het ontwikkelen van celtherapieproducten."


Yaky Yanay, CEO & President van Pluristem zei: "In de loop der jaren heeft Pluristem een ​​van de meest geavanceerde cel productieplatforms ontwikkeld. Het afgelopen jaar hebben we onze strategie nauwkeuriger gemaakt, met als doel onze technologie en expertise te benutten door middel van partnerschappen en samenwerkingen. Vandaag zijn we er trots op onze krachten te bundelen met een marktleider, Tnuva Group, aangezien zij 96 jaar ervaring in consumentenvoedingsmerken en innovatie op tafel brengen. We geloven dat de uitgebreide ervaring van Tnuva en Pluristem een ​​snelle en effectieve ontwikkeling van grootschalige gekweekte vleesproducten, vertrouwend op onze bestaande infrastructuren en getalenteerde teams. Deze samenwerking is de eerste demonstratie van de intentie van Pluristem om zijn activiteiten uit te breiden naar verticale markten die superieure gepatenteerde technologieën voor cel expansie nodig hebben."


Eyal Malis, CEO van de Tnuva Group: "Tnuva Group heeft tientallen jaren ervaring met het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve producten voor de Israëlische markt. Tnuva is leider op de alternatieve eiwitmarkt in Israël en heeft onlangs zijn expertise wereldwijd overgenomen. Net zoals Tnuva het gebied van alternatieve eiwitten toegankelijk zijn voor elk Israëlisch huis, we zijn van plan om gekweekte voedselproducten voor iedereen beschikbaar te maken. De samenwerking tussen twee bewezen pioniers in hun vakgebied, die elk met bewezen ervaring en enorme capaciteiten, kunnen een betere toekomst voor de voedingsindustrie creëren. "


Alternatief vlees is een van de snelst groeiende industrieën ter wereld en wordt geschat op een markt van 140 miljard dollar tegen 2030 1. Betaalbaar gekweekt voedsel vereist in massa geproduceerde cellen van hoge kwaliteit tegen concurrerende kosten.31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page