top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Birthright gestart met programma voor de volgende generatie business leaders


Foto Birthright


De afgelopen week is Birthright gestart met zijn programma voor de volgende generatie 'business leaders' die deelnemen aan het 10-weekse fellowship, blijkt uit een persverklaring van de organisatie.


Het programma onder de naam "Birthright Excel", begon deze week op de Tel Aviv Stock Exchange, waar jongeren uit meer dan zes verschillende tijdzones - Brazilië, Argentinië, Engeland, Italië, Frankrijk en Australië, naast die uit Israël, de VS, Mexico en Canada, deelnamen aan een online geformatteerde introductie, als het begin van hun 12-weekse reis.


"Dit project wordt beschouwd als het meest prestigieuze programma in de Joodse wereld van vandaag, met slechts enkele tientallen jonge mensen die uit duizenden kandidaten worden geaccepteerd", zei CEO van Birthright Gidi Mark tegen de deelnemers. "Leden van de gemeenschap bewijzen zichzelf elke dag weer als leiders van zowel de zakenwereld als de joodse wereld.”


De selectieve gemeenschap bouwt bruggen en leiderschapsvaardigheden onder de volgende generatie bedrijfsleiders in de hoop 'het succes van de wereldwijde Joodse gemeenschap voort te stuwen'.


Het programma nodigde 56 studenten en ondernemers naar Israël uit voor het programma van dit jaar, die zijn gekozen uit duizenden kandidaten van over de hele wereld die zich hadden aangemeld.


Gedurende de 10 weken zullen zij worden gekoppeld aan enkele van de beste bedrijven in de Israëlische technologie en het zakelijke ecosysteem. Elk cohort ontvangt ook een Israëlische collega die uitstekende niet-gegradueerde studenten zijn of officieren van toonaangevende eenheden in de IDF.


Aan het einde van het programma worden de cohorten onderdeel van een actieve gemeenschap die sociale zakelijke kansen creëert in Noord-Amerika en Israël, bestaande uit CEO's, ondernemers, investeerders en belangrijke spelers in de technologie-industrie of de zakenwereld.


"Hoewel COVID-19 onze organisatie zeker voor uitdagingen heeft gesteld, hebben we ontdekt dat de pandemie een katalysator is geweest voor groei en expansie", aldus Executive Director van Birthright Israel Excel Idit Rubin.


"Het toegenomen gebruik van videoconferentie tools versnelde ons vermogen om contact te maken met getalenteerde jonge individuen over de hele wereld en heeft er zelfs toe bijgedragen dat er meer internationale belangstelling voor ons programma ontstond.


"We zijn dan ook verheugd om deze zomer voor het eerst deelnemers uit Australië, Zuid-Amerika en Europa te hebben."


In verband hiermee werd de eerste Birthrightreis naar Israël na de COVID-19-pandemie in mei hervat. De laatste reis vond plaats op 13 maart 2020, net voor Israëls eerste landelijke lockdown.


Deze reis, evenals de reizen die voor de nabije toekomst staan gepland, is alleen beschikbaar voor in aanmerking komende personen tussen 18 en 32 jaar uit de VS die een coronavirusvaccin hebben gekregen of zijn hersteld van het virus.


In mei en juni staan ​​tientallen reizen op het programma, en tussen juli en oktober zullen er naar verwachting nog honderden plaatsvinden voor jongeren uit de rest van de wereld. In tegenstelling tot vóór de coronavirus pandemie, zal elke groep worden beperkt tot 20 deelnemers.


"Ik ben enorm opgewonden dat we de verbinding tussen de jonge diaspora en de staat Israël vernieuwen", voegde Mark eraan toe. "We hebben het beste plan ontwikkeld om onze reizen veilig en efficiënt te hervatten, die zo'n cruciale rol spelen bij het versterken van de Joodse identiteit van honderdduizenden jonge mensen over de hele wereld en hen verbinden met de staat Israël."


"Na de opkomst van antisemitisme in de afgelopen weken, is dit nu belangrijker dan ooit", besluit Mark.


49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page